В ОУ – МИРКОВО Химията е забавна

  • 0
  • 125 преглеждания

На 5 декември в Основно училище „Георги Бенковски“ в с. Мирково' беше организирано състезание за химични опити - „Химията е забавна”. То бе посветенo на 5 декември - Световен ден на доброволците. Състезанието се състоя от 14:00 часа в сградата на училището, като неговото начало беше дадено от директор на ОУ „Георги Бенковски“ – Марианна Горгорова. Г-жа Горгорова приветства участниците и зрителите на интересния и нетрадиционен час.

Целта на състезанието бе да развие таланта, въображението, уменията, креативността, любознателността и инициативността на младите изследователи, както и участниците да осмислят значението на науката и как тя може да бъде и много забавна. Всеки от участниците трябваше да представи по един опит, който задължително трябваше да бъде безопасен, да не застрашава училищното имущество, стаите, сградите, както и живота и здравето на изпълнителите и наблюдаващите действията на младите химици.

В състезанието се включиха над 30 ученици. Те бяха разделени в две възрастови групи. Първата участниците бяха от 1 до 4 клас, а във втората – от 5 до 7 клас. Единадесет  от състезателите бяха от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Челопеч, с ръководител Йордан Ходжев. подготовката на учениците от училището домакин беше Кристиян Герчев, който е и техен преподавател по природните науки.

Наградите за най-добрите бяха множество купи, медали, грамоти и лакомства, като нямаше участници, които да не бяха поощрени. Разбира се, без победител не можеше да мине и такива не липсваха. В първа възрастова група всички призови места бяха за гостуващите ученици от село Челопеч. Във втора обаче, първото място бе присъдено за възпитаничката на ОУ „Георги Бенковски“ Йорданка Шумчева, която не скри своята радост. Тя обеща да продължава да се развива в химията и да участва във всички други конкурси, организирани от своя класен ръководител и учител по химия – Кристиян Герчев.

Радостта на учениците личеше по лицата, победители и победени заедно се забавляваха, а дружбата между двете училища беше затвърдена, благодарение на доброто сътрудничество между училищните ръководства, преподавателите, както и самите ученици.  Учителите също си обещаха да продължават установената добрата традиция.

ОБЩИНА ПИРДОП - Поздрави хората в неравностойно положение
Prev Post ОБЩИНА ПИРДОП - Поздрави хората в неравностойно положение
КЛУБ ЗА ИЗТОЧНИ БОЙНИ ИЗКУСТВА „ФРЕНДШИП“ – ПИРДОП
Next Post КЛУБ ЗА ИЗТОЧНИ БОЙНИ ИЗКУСТВА „ФРЕНДШИП“ – ПИРДОП
Related Posts

Leave a Comment: