ОБЩИНА ПИРДОП - Поздрави хората в неравностойно положение

  • 0
  • 99 преглеждания

По повод Международния ден на инвалидите, на 5 декември кметът на община Пирдоп Ангел Геров и зам.-кметът Вера Бойчева посетиха Дома за хора със сетивни нарушения. На колектива на социалното заведение бе връчено дарение от пет броя отоплителни уреди – конвекторни радиатори, за монтиране в стаите, където преминава по-голямата част от времето на обитателите на дома.

Пред част от тях и директора Ася Николова и членове на обслужващия незрящите персонал, г-н Геров прочете поздравителен адрес от общинското ръководство и увери, че хората в неравностойно положение не са забравени и винаги ще се радват на вниманието на общината, въпреки че подкрепата и задоволяване нуждите на обитателите на дома е задължение на държавата. “Наше морално задължение – каза г-н кметът, - че на тези хора трябва да бъдат осигурени нормални условия за живот. Независимо от финансовите проблеми на общината, ние ще продължим да съдействаме на хората с увреждания, с каквото и както можем.”, гарантира той, като им пожела здраве и приятни празнични дни по Коледа и на Нова година.

Малко по-късно г-н Геров и г-жа Бойчева се срещнаха и с колектива на Общинска фирма “Пролет”, който осигурява трудова заетост на хора с увреждания. В празничното тържество, организирано във връзка с Международния ден на инвалидите – 3 декември, се включиха и общински съветници от Коалиция “Пирдоп заслужава повече”, както и Драга Сапунджиева Координатор социални програми и информационно обслужване в “Аурубис България” и председателят на дружеството на инвалидите в гр. Пирдоп Надка Неофитова, дошли специално да поздравят домакините.

Младен Младенов, Райна Михова и Райна Алдева зарадваха работещите във фирма “Пролет” със специално закупен за тях подарък – кафе машина. А кметът на общината връчи на директора на фирмата Николина Драгнева поздравителен адрес, като подчерта, че всички от колектива на дружеството са достойни хора за уважение, защото влагат своя труд в полза на обществото, макар да са в неравностойно положение спрямо останалите свои съграждани. Г-н Геров подчерта, че е гордост за общината фирма “Пролет” да е сред най-добрите у предприятия у нас, които предоставят възможности за реализация на инвалидите. Продукцията на общинската фирма е търсена на националния пазар, завоювани са много награди от различни форуми. Той пожела на домакините си здраве, хъс в работата, чудесно настроение по време на предстоящите празници и в скоро време да се представят толкова добре и на международни изложения със своята уникална продукция.

Г-жа Драгнева благодари за оказаното внимание и от името на своите колеги и поднесе цветя на гостите. Вдигнати бяха наздравици за здравето на всички и за продължаващите успехи на колектива на фирма “Пролет”.

ДЯДО КОЛЕДА И НЕГОВИТЕ ДЖУДЖЕТА  Зарадваха децата в село Чавдар
Prev Post ДЯДО КОЛЕДА И НЕГОВИТЕ ДЖУДЖЕТА Зарадваха децата в село Чавдар
В ОУ – МИРКОВО  Химията е забавна
Next Post В ОУ – МИРКОВО Химията е забавна
Related Posts

Leave a Comment: