В ОУ – МИРКОВО Сърце от розови балони срещу агресията в училище

  • 0
  • 70 преглеждания

Последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище.  На 24 февруари Община Мирково, заедно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни,  се включиха в инициативата, в която участват много страни и институции. За поредна година на учениците от ОУ Георги Бенковски, на децата от ДГ Дора Габе и на жители на с. Мирково бяха раздадени фланелки, осигурени от Община Мирково.

Тази година кампанията е под надслов „Избирам доброто!“, който е  изписан отпред на фланелките. Осигурените от общината блузки са в най-разнообразни ярки цветове, а не както бе досега само в розово. Инициативата беше осъществена със съдействието на заместник-кмета Велко Лисев и служители на общината. На децата бяха раздадени и розови балони.

Всички ученици, с помощта на своите учители, образуваха в централната част на училищния двор голямо сърце, като вдигнаха високо розовите балони. По този начин те изразиха своята съпричастност и казаха „Не!“ на агресията в училище. Посланията могат да са по-силни, когато са подкрепени от важните за децата хора.

Символите на Баба Марта радват жители и гости на село Чавдар
Prev Post Символите на Баба Марта радват жители и гости на село Чавдар
Имаш ли минало – имаш и бъдеще  Антоний Ханджийски – съставител и издател на книгата „Мирково и околности“, пред в. „Регион“
Next Post Имаш ли минало – имаш и бъдеще Антоний Ханджийски – съставител и издател на книгата „Мирково и околности“, пред в. „Регион“
Related Posts

Leave a Comment: