В ПИРДОП Избираха църковни настоятели

  • 0
  • 114 преглеждания

На 21 ноември, когато православната църква отбелязва Въведението на Пресвета Богородица в храма, честван още и като Ден на християнското семейство и младеж, в църквата в гр. Пирдоп се проведоха избори за настоятели.

Още от рано сутринта миряни посещаваха черквата, за да се поклонят пред Божията майка. Мнозина от тях участваха в избора на членове на Църковното настоятелство, което по канон се оглавява от предстоятеля на храма отец хаджи Недко Бръмбаров.

Изборната комисия – Татяна Божкова, Цветана Луканова и Надя Радичкова, бе подготвила отрязъци с имената на предлаганите за членове на ръководството на храм „Свето Успение Богородично – Ани Калчева, Красимир Пенелов, Николай Щаплев, Томи Трифонов и Тошко Митков, които гласуващите, според предпочитанията си пускаха в урната.

Докъм 12 часа своя вот бяха дали 55 жители на гр. Пирдоп, посетили храма. Гласуването продължи до 14 часа, а общо участвалите във вота за настоятелството са 60. След което се премина към преброяване на гласовете и комисията, извършила процедурата, обяви резултатите. С най-много предпочитания от номинираните кандидати е Николай Щаплев, за когото са пуснати 60 бюлетини. На второ място с 57 гласа е Томи Трифонов, следван с 46 гласа от Ани Калчева. Тошко Митков има 36 подадени за него гласа, а Красимир Пенелов – 34.

Запознати обясниха, че Църковното настоятелство се състои от петима души, но в него ще влязат отец хаджи Недко Бръмбаров и всичките пет номинирани, за които има подадени гласове, тъй като помагат на храма и се грижат за неговото съхраняване във времето и благоденствие. При вземането на решения по въпроси и дела на църквата председателят му отец хаджи Недко Бръмбаров има право на два гласа, а останалите членове – по един. Мандатът на настоятелството е от четири години и за последен път такива са провеждани през 2016 г.

От настоятелството изразиха специални благодарности към пирдопчаните Николай Алдев и Красимир Пенелов, които през изминалата седмица са направили врати на помещенията към църквата, където се съхраняват дървата за отопление на Божия дом. За труда си и вложените материали те не са пожелали да получат никакво възнаграждение от ръководството на храм „Свето Успение Богородично“.

ПРОФ. ДТН ИНЖ. ЦОЛО ВУТОВ – УПРАВИТЕЛ НА „ГЕОТЕХМИН“ ООД    Удостоен с наградата „Мистър Икономика“ за цялостен принос
Prev Post ПРОФ. ДТН ИНЖ. ЦОЛО ВУТОВ – УПРАВИТЕЛ НА „ГЕОТЕХМИН“ ООД Удостоен с наградата „Мистър Икономика“ за цялостен принос
В РЕГИОНАЛНОТО ДЕРБИ ПО ФУТБОЛ   Златица надви за втори път Пирдоп
Next Post В РЕГИОНАЛНОТО ДЕРБИ ПО ФУТБОЛ Златица надви за втори път Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: