В ПИРДОП Общинските служители почистиха предгаровото пространство

  • 0
  • 116 преглеждания

На 14 септември работещите в общинската администрация в гр. Пирдоп участваха в националната инициатива „Да изчистим България заедно“ и събраха натрупалите се през последните месеци шума, сухи клони и битови отпадъци в градинката пред железопътната гара в града и територията около нея. В акцията се включи кметът Ангел Геров, а служителите от общинското звено „БКС“ извозиха събраните в полиетиленови чували боклуци до сметището.

След приключване на дейността в тази част на града, общинарите се преместиха в района на Спортен комплекс „Пирдоп“, чийто район също бе почистен и разпилените наоколо боклуци старателно събрани.

Обиколка по улиците на Пирдоп показа, че на някои места с чистота пред домовете си се бяха заели и други пирдопчани. Активно, както всяка година, участваха в инициативата групи обитателите на многофамилните жилища на ул. „Княз Александър Батенберг“. Представители на блоковете № 37 – 39, както и № 41 и 42, се погрижиха сухата трева и шума, полиетиленови и всякакви други отпадъци да бъдат събрани в чували, които служителите на звено „БКС“ на общината поеха ангажимент да бъдат транспортирани до определените за това места.

През седмицата живеещите около болницата, както и в бл. № 3 на града, са поискали санитарни материали, за да участват в акцията. Колективът на ТП „Държавно горско стопанство“ – Пирдоп, също е заявил, че ще работи за почистване на територията около сградата си и в градската градина, съобщиха от ОбА. Като цяло, обаче, активността на населението не бе висока, въпреки призивите за включване в почистването на страната от битови отпадъци по една от националните електронни медии.

В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН  Обновената Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“ отвори врати за своите възпитаници
Prev Post В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН Обновената Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“ отвори врати за своите възпитаници
МЛАДЕЖИ ОТ ЧЕЛОПЕЧ  Боядисаха беседките в селото
Next Post МЛАДЕЖИ ОТ ЧЕЛОПЕЧ Боядисаха беседките в селото
Related Posts

Leave a Comment: