В СЪРЦЕТО НА РОДОПА ПЛАНИНА ЧЛЕНОВЕ И ПРИЯТЕЛИ Отбелязаха дванадесетата годишнина от чартирането на Ротари клуб – Пирдоп

  • 0
  • 85 преглеждания

Най-тържествено беше отбелязана дванадесетата годишнина от чартирането на Ротари клуб – Пирдоп, част от Дистрикт 2482, Зона 7 в края на изминалата работна седмица. Членовете на организацията, както и някои от основателите, посетиха СПА хотел „Персенк” в град Девин, в сърцето на красивата и величествена Родопа планина, където до днес българщината се е съхранила такава, каквато е била. Това бе поводът рожденият ден да се отбележи в град Девин.

За дванадесетата годишнина от чартирането на Ротари клуб – Пирдоп, специален гост на членовете му беше инж. София Торолова – областен управител на Софийска област. На поканата да уважи събитието откликнала и президентът на Инер Уил клуб Пирдоп Снежана Янева, както и приятели и сподвижници на ротарианската идея.

Приветствие за рождения ден на Ротари клуб – Пирдоп поднесе президентът Иван Нешков. Г-н Нешков отбеляза, че верен на принципите на ротарианското движение, от създаването на предварителния Ротари клуб през 2004 година и от официалното му чартиране през 2005 година, до ден днешен, той работи по много програми, подкрепя образованието, културата, спорта, самодейността, и още инициативи, укрепва приятелството си с други клубове от страната и чужбина.

Президентът Иван Нешков припомни за провеждането на първия Ротари бал и обявяването на номинацията „Личност на годината”, за дарените средства за обновяването и реновирането на храм „Свето Успение Богородично” и изграждането на Ротари парк „Дружба” в град Пирдоп, за дарените средства за лечението на деца от детска церебрална парализа, построената детска площадка в град Копривщица, спортната площадка в село Антон, изграждането на монументите „Знамена” във възрожденския град и този в град Охрид, Република Македония в чест паметта на загиналите българи от Средногорието при потъването на кораба „Илинден” в Охридското езеро.

Със средства на организацията беше ремонтиран и музей „Луканова къща” – Пирдоп, подетата бе инициатива за реставрацията и съхранението на Еленската базилика и още много други благотворителни прояви.

Г-н Нешков говори и за чартирането на Интеракт и Ротаракт клубовете в Златица и Пирдоп, които и развиват активна дейност в полза на обществото. Гордост за членовете на Ротари клуба – Пирдоп е Великденскит концерт, на който бяха наградени изявени младежи и девойки в различни области – спорт, култура, образование.

Приветствие към ротарианците поднесе управителят на Софийска област инж. София Торолова. Тя връчи плакет на областната администрация с гравирани нейното име и гербовете на всички общини. Тя прочете и поздравителен адрес, който връчи на президента на Ротари клуба Иван Нешков.

Изказвания по повод годишнината направиха и някои от членовете и приятелите на благотворителната организацията в Средногорието. Празникът завърши с пожелания за още успешни и инициативи занапред.

ИНЖ. СОФИЯ ТОРОЛОВА  Пое управлението на Софийска област
Prev Post ИНЖ. СОФИЯ ТОРОЛОВА Пое управлението на Софийска област
В СОФИЯ  Без политици на поклонението пред гроба на Петко Каравелов
Next Post В СОФИЯ Без политици на поклонението пред гроба на Петко Каравелов
Related Posts

Leave a Comment: