ИНЖ. СОФИЯ ТОРОЛОВА Пое управлението на Софийска област

  • 0
  • 93 преглеждания

През миналата седмица на заседанието си от 8 февруари, правителството назначи на мястото на досегашните 14 нови областни управители. Управлението на Софийска област бе възложено на инж. София Торолова. В периода от месец юли 2013 г. до месец декември 2014 г. тя бе зам.-областен управител. Към момента на заемане на длъжността бе административен директор на рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците Мед“ АД. Инж. София Торолова е от с. Челопеч, общински съветник, за известно време бе и председател на настоятелството на читалище „Труд и постоянство“ в родното си село. Тя е магистър по индустриален мениджмънт от МГУ "Св. Иван Рилски" в София и магистър по автоматизация и информационно управляваща техника. Семейна е, има две деца.

Приемен ден на областния управител е всеки последен вторник на месеца от 14:00 до 16:00 часа, съобщават от отдел „Връзки с обществеността“ на Обл.А.

На 9 февруари – четвъртък, инж. София Торолова е провела първата си работна среща като областен управител на Софийска област. Тя е била във връзка с организацията на предстоящите парламентарни избори на 26 март и в нея са участвали ръководителите на териториалните служби, отговорни за осигуряването на изборния процес.

В началото на срещата Росица Иванова, управител на Софийска област до поемането на длъжността от инж. Торолова, е представила на участниците своя наследник на поста, като й е пожелала ползотворна работа. В срещата са взели участие заместник-областният управител Николай Николов, главният секретар на ОбА Мая Цанова, директорът на ОД МВР - София старши комисар Георги Григоров, неговият заместник Георги Тотков, председателят на 26 РИК - Софийска област Иво Тодоров, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  – комисар Пламен Зашев, Камелия Грозданова от Териториално звено ГРАО и прокурор Мирослав Ангелов от Софийската Окръжна прокуратура.

На заседанието инж. София Торолова е поискала информация за готовността на отделните звена и предстоящите дейности по организацията на вота.

След като инж. Торолова е била запозната със свършеното до момента, главният секретар г-жа Цанова е допълнила информацията, като е представила най-ефективните методи на работа при провеждането на предходните избори за президент и вицепрезидент и национален референдум.

Обсъден е бил и въпросът с машинното гласуване, както и организацията по отношение предаването на протоколи от секционните избирателни комисии. Обърнато е било внимание на помещенията за съхраняване на бюлетини по места. Инж. София Торолова е изказала положителните си впечатления от координацията между институциите и е гарантирала своята готовност за пълно съдействие при нужда, на каквото се надява и от териториалните ведомства, за да бъде изборният процес добре организиран и безпроблемно проведен.

По-рано през деня инж. Торолова е била представена на екипа на Областната администрация от Росица Иванова. На срещата с директорите на дирекции, началниците на отдели и експертите в администрацията, са били споделени и текущите и предстоящи задачи, по които екипът на администрацията работи.

Новият областен управител инж. Торолова е поздравила г-жа Иванова за квалифицирания и добре работещ екип, който наследява, и е изразила своята увереност за ползотворна съвместна работа. Тя е поставила като приоритет за момента пред служителите от Обл.А организацията и провеждането на прозрачни избори.

МЛАДИТЕ ТАНЦЬОРИ ОТ ПИРДОП  С първа награда от участие във фестивал
Prev Post МЛАДИТЕ ТАНЦЬОРИ ОТ ПИРДОП С първа награда от участие във фестивал
В СЪРЦЕТО НА РОДОПА ПЛАНИНА ЧЛЕНОВЕ И ПРИЯТЕЛИ  Отбелязаха дванадесетата годишнина от чартирането на Ротари клуб – Пирдоп
Next Post В СЪРЦЕТО НА РОДОПА ПЛАНИНА ЧЛЕНОВЕ И ПРИЯТЕЛИ Отбелязаха дванадесетата годишнина от чартирането на Ротари клуб – Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: