В село Чавдар откриха лятна градина

  • 0
  • 100 преглеждания

На 28 юни жители и гости на село Чавдар присъстваха на официалното откриване на лятна градина – игротека. Новата придобивка е развита към ресторант „Братия“ на Потребителна кооперация „Възкресение“, за който в момента се грижи Гергана Добрева.

Дълги години това е било склад към заведението и в неугледен вид, със сериозни повреди и проблеми по покривната конструкция и стените, пода, ограждащите площадката парапети. Преди няколко месеца ползвателката на ресторанта и членове на Младежкия клуб в с. Чавдар споделили идеята си с общинското ръководство и управителния съвет на кооперацията за превръщането на пространството в игротека. Получили подкрепа и насърчения за начинанието и от местната власт, и от кооперация „Възкресение“. Кметът на общината Пенчо Геров и председателят на Управителния съвет на сдружението Стамен Стаменов провели разговори за реализиране на идеята с ръководствата на „Елаците-Мед“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. От двете предприятия също изразили съпричастие към предложението и помогнали за обновлението на значителната по размери площадка, служила някога за лятна градина към ресторанта.

Подменени са покривната конструкция, извършени са ремонтни дейности по пода, освежаване на окраската на стените, доставено е ново оборудване – маси и пейки за посетителите.

Откриването на Лятна градина „Игротека“ в с. Чавдар направиха секретарят на общината Павлина Павлова и председателят на Управителния съвет на ПК „Възкресение“ Стамен Стаменов. Гергана Добрева плисна и менче с вода за късмет и развитие на начинанието. Момичета в народни носии почерпиха първите гости на игротеката по стар български обичай с питка и мед, както повелява традицията в такива случаи.

За осъществената вече идея говори г-н Стаменов, който изрази благодарности към Община Чавдар и кмета г-н Геров, и към изпълнителните директори на „Елаците-Мед“ инж. Драгомир Драганов и на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков за оказаното съдействие и подкрепа. Лятната градина ще се ползва за срещи на децата и младежите от селото в свободното им време, за изяви на самодейците и организиране на игри и забавления, за събития на открито на различни колективи, за провеждане на хоротеки.

Ползвателката на ресторант „Братия“ г-жа Добрева даде коктейл по повод откриването на новата придобивка за селото на присъстващите на събитието чавдарчани. А дамите от Клуб за народни хора „Чавдар“ направиха и първата игротека в нея.

ЖИТЕЛИТЕ НА ДУШАНЦИ   Честваха с много приятели Деня на селото
Prev Post ЖИТЕЛИТЕ НА ДУШАНЦИ Честваха с много приятели Деня на селото
Обреден курбан в Ламбовската махала
Next Post Обреден курбан в Ламбовската махала
Related Posts

Leave a Comment: