В СЕЛО ДУШАНЦИ Деца организираха концерт „Бъди човек – направи добро“

  • 0
  • 75 преглеждания

В приятната прохлада на салона на читалище „Светлина“ в с. Душанци на 30 август деца от лятната занималня, с ръководител Станислава Станкова, представиха пред своите родители и жители на селото благотворителния спектакъл „Бъди човек – направи добро“. Той бе с вход от 1.50 лв., а събраните от закупилите си билетчета зрители организаторите и изпълнителите ще предоставят на клиника в София за лечение на деца, болни от диабет.

Малките жители на село Душанци бяха подготвили за публиката драматизацията „Червената шапчица“ по приказката на Шарл Перо, която изпълниха с много старание и желание да покажат своя артистичен талант. Уменията си в художествената гимнастика показа Яница Якимова, а участници в лятната занималня изпълниха песен на Криско. С аплодисменти бяха възнаградени малката разказвачка на анекдоти Виктория Николова, Ивайло и Кристиян, рецитирали заедно стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче“. Последва изпълнението от всички малчугани на затрогващата и просълзяваща възрастните народна песен „Я кажи ми, облаче ле бяло“, която бе финал на концерта на възпитаниците на г-жа Станкова. За работата си с тях и за инициативата да проведат спектакъла, тя получи от малчуганите саксия с цвете.

Станислава Станкова заяви пред душанчани, че децата са работили много усърдно само една седмица, за да се подготвят този спектакъл. С голямо вълнение и сълзи в очите тя сподели, че е майка на дете, болно от диабет и затова се радва, че толкова много хора са подкрепили концерта, а събраните средства ще бъдат малка помощ за медиците, които се грижат за своите малки пациенти. Държавата се опитва да помага на болниците, но тези средства не са достатъчни, подчерта г-жа Станкова. Затова помощта на жителите на село Душанци е подкрепа от сърце, за да има надежда за тях да се радват заедно с връстниците си на своето детство.

Благодарност към г-жа Станкова и поздравление за усърдието и желанието си да помогнат на други деца, на талантливите актьори от лятната занималня на читалище „Светлина“ отправи кметът на селото Златка Кънева. Хубаво е, когато още от малки децата проявяват своята съпричастност към добри каузи. Тя обеща в началото на месец септември за малките жители на село Душанци да има специална дискотека.

С насърчения и поздравления към децата и тяхната ръководителка се обърна и председателят на читалищното настоятелство Кристина Петкова. Тя ги възнагради с лакомства, а след това зарадва всички с изненадата, че на 7 септември ще отидат на басейн. Думите ѝ бяха приети с радост и щастливи усмивки от всички малчугани, участвали в спектакъла „Бъди човек – направи добро“.

ЛЯТОТО ВЪВ ВАРНА  Богато на културни и спортни прояви
Prev Post ЛЯТОТО ВЪВ ВАРНА Богато на културни и спортни прояви
В СЕЛО МИРКОВО  Събират средства за пиано с концерт на класическа музика
Next Post В СЕЛО МИРКОВО Събират средства за пиано с концерт на класическа музика
Related Posts

Leave a Comment: