В СУ „САВО САВОВ“ И НУ „ТОДОР ВЛАЙКОВ“ – ПИРДОП Раздадоха награди на най-добрите ученици

  • 0
  • 117 преглеждания

Празникът на 24 май в СУ „Саво Савов“ – Пирдоп започна с издигането на националния флаг. Учениците Габриела Гостева, Теодора Николова и Стефан Миндилов поднесоха на множеството възпитаници, родители и граждани съдържателен пакет от слово и стихове. Поздравления към училищния колектив отправиха кметът на Община Пирдоп Ангел Геров и директорът на учебното заведение Цвятко Четьов. За Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост поздравителните адреси до учебното заведение бяха изпратили Милена Дамянова – председател на комисията по образование в Народното събрание, изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, изпълнителният директор на „Елаците-Мед“ инж. Драгомир Драганов, и др.

С „Върви, народе възродени“ и мелодична песен поздравление по повод празника поднесоха Кристина Цанева и Димитринка Атанасова от 5 „А“ клас, членове на Вокална група „Фантазия“, с ръководител маестро Марияна Върбанова. Старият знаменосец Християн Стефанов предаде знамето на училището на своя наследник Християн Павлов от 11 клас. Новите асистентки Йоана Ганчовска и Цветина Рашева приеха с гордост отличителните знаци. Зрелостниците от гимназията се разделиха със своето родно училище, прощавайки се с неговата светия.

Носител на годишната награда за първенец в областта на хуманитарните науки тази година стана Християн Стефанов, която му беше връчена от кмета на общината г-н Геров. В природо-математическия профил годишната награда бе за Габриела Богданова, а тя я получи от директора на учебното заведение г-н Четьов. Двамата носители са от 12 клас. В категорията „Спортист на годината“ бяха отличени трима възпитаници на гимназията – Християн Стефанов, Лидия Бързакова и Владислава Минева. Наградите се осигуряват от доц. д-р Юлиян Карабиберов, а бяха връчени от дългогодишния преподавател в училището Христо Кюркчиев.

С издигане на националното знаме, химна на Република България и тържествена програма, посветена на делото на творците на българското слово светите първоучители Константин Кирил Философ и неговия по-голям брат Методий, учениците от Начално училище-паметник „Тодор Влайков“ в гр. Пирдоп честваха най-българския празник в националния културен календар – 24 май, Денят на родната просвета, култура и на славянската писменост.

Поздравления към учениците и родителите поднесоха директорът на училището Евдокия Богданова и кметът на общината Ангел Геров. Отлични ученици от всички випуски на училището получиха награди, както спечелилите призови места в национални състезание. Най-добрите четвъртокласници, показали високи знания на матурите, също бяха отличени. Като завършващи своето начално образование, те получиха от ръководството на учебното заведение поздравителни адреси. Тържествено беше предаден вечният огън на знанието от учениците от четвърти клас на третокласниците.

След тържествата в училищния двор и по класове, възпитаниците на най-старото учебно заведение в региона се включиха в закриването на Майските културни празници „Влайкови дни 2019“ в гр. Пирдоп.

В ЧПГЧО – ЧЕЛОПЕЧ  Празник на младостта и зрелостта
Prev Post В ЧПГЧО – ЧЕЛОПЕЧ Празник на младостта и зрелостта
В МИРКОВО  Седмокласници със сълзи в очите се разделиха с родното училище
Next Post В МИРКОВО Седмокласници със сълзи в очите се разделиха с родното училище
Related Posts

Leave a Comment: