В СУ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА Слънчев и възторжен първи учебен ден

  • 0
  • 111 преглеждания

Най-голямото средно училище в региона – СУ „Паисий Хилендарски“ – Златица, на 15 септември с вълнуващо тържество отвори врати за възпитаниците си и започване на занятията в присъствена форма на обучение през учебната 2020 – 2021 година. В празничния за колектива на училището ден гости на педагозите и учениците му бяха кметът на общината инж. Стоян Генов, председателят на училищното настоятелство Гергана Висариева, председателят на Обществения съвет на учебното заведение Веселин Василев, зам.-директорът на Професионална гимназия „Златица“ Елка Кръстанова, общественици и родители.

След вдигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме, пред колектива на СУ „Паисий Хилендарски“ с кратка продукция се представи „Марчинг Старс – Марчинг бенд“, с ръководител Тодор Цачев. До учебното заведения поздравителни адреси по повод началото на учебната година бяха изпратили председателят на парламентарната комисия по образование и наука в Народното събрание Милена Дамянова, началникът на Регионалното управление на образованието Росица Иванова, изпълнителните директори на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Елаците-Мед“ и „Аурубис България“ – д-р инж. Илия Гърков, инж. Драгомир Драганов и Тим Курт, председателят на ОбС – Златица инж. Любомир Цветков и от комисията по образование и култура към ОбС. Кметът инж. Стоян Генов поднесе поздравленията си към учениците и педагозите от учебното заведение лично.

Водещите на тържественото събитие поздравиха най-малките ученици – първокласниците, както и тези, които преминават в по-горна степен на подготовка – петокласниците и осмокласниците. Слово по повод първия учебен ден произнесе директорът на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ Емилия Тодорова. Г-жа Тодорова е начело на гимназията в гр. Златица от няколко месеца след спечелен конкурс. Тя е с 25-годишен стаж като начален учител в училището. Магистър е по предучилищна и начална педагогика и магистър по образователен мениджмънт. Има завършени две следдипломни квалификации, защитила е и Първа професионална квалификация като педагог.

В училището се обучават около 500 деца и ученици, с които работи екип от 46 преподаватели. Профилът на учебното заведение за неговите осмокласници е „Предприемачески“, с усилено изучаване на английски език. Колективът работи по много европейски проекти и национални програми. Г-жа Тодорова заяви, че ще разчита на своя екип в работата в учебното заведение. Тя връчи грамоти на изявените ученици Лало Лалов и Самуил Младенов, който бе удостоен с наградата на д-р Боряна Чомпалова, посветена на нейната майка Мария. Самуил, който е от село Мирково, е бил капитан на отбора на Средногорието в състезанията по природни науки, провели се в Грузия и Беларус, а през миналата учебна година се класира на призови места на Националното състезание по реч и дебати на английски език на фондация „БЕСТ“. Той спечели и наградата на фондацията за обществен проект на годината. Признание получи и педагогът Емилия Самарджиева, подготвила Лало Лалов. Архиерейският наместник ставрофорен свещено иконом отец Йордан Георгиев отслужи водосвет за здраве, благоденствие и успехи на учителите и възпитаниците на училището. С програма по повод началото на занятията се представиха вокална група под ръководството на музикалния педагог Цветанка Георгиева и първокласници.

След като директорът Емилия Тодорова удари училищния звънец и плисна менче с вода, първи прекрачиха училищния праг учениците от двете паралелки първи клас, с ръководители Стоянка Балова и Габриела Захариева, и децата от подготвителната група, с които ще работи Димитринка Стоянова.

Заниманията през първия учебен ден в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ продължиха в класните стаи и кабинети, при спазване на мерките за опазване здравето на учениците и педагозите.

НА ПИСТА „МАЯТА“ – ЧЕЛОПЕЧ  Познати победители в индивидуалното и отборното класиране в автокроса
Prev Post НА ПИСТА „МАЯТА“ – ЧЕЛОПЕЧ Познати победители в индивидуалното и отборното класиране в автокроса
В СУ „САВО САВОВ“ - ПИРДОП  Откриха обновения физкултурен салон
Next Post В СУ „САВО САВОВ“ - ПИРДОП Откриха обновения физкултурен салон
Related Posts

Leave a Comment: