В СУ „САВО САВОВ“ - ПИРДОП Откриха обновения физкултурен салон

  • 0
  • 86 преглеждания

На 14 септември, точно преди първия учебен ден, в СУ „Саво Савов“ – Пирдоп, се състоя церемония по откриването на обновения физкултурен салон на учебното заведение. Гости на колектива на училището бяха д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и кметът на общината Ангел Геров. Компанията подкрепи проекта на пирдопската гимназия за подмяната на подовата настилка в спортната зала. На тържеството бяха още Анка Шопова – ръководител на отдел „Връзки с обществеността“ на рудодобивното и преработвателно предприятие, преподаватели и ученици на СУ „Саво Савов“.

Новата настилка на физкултурното съоръжение е френска, много по-качествена от всички други, което прави салонът най-добре оборудваният в региона.

С думи на благодарност към инж. Гърков и към ръководено от него дружество, се обърна директорът на СУ „Саво Савов“ Цвятко Четьов. Той сподели колко важна е тази инвестиция за развитието на учениците. Спортът е неразделна част от  образователно-възпитателния процес, каза той и подчерта, че когато бизнесът и образователните институции имат една и съща цел и заедно работят за нея, тя се постига по-лесно и по-качествено.

Д-р инж. Илия Гърков също отбеляза важността и необходимостта от физическа подготовка и развитието на спорта сред подрастващите. Кметът Ангел Геров поздрави колектива на учебното заведение за придобивката и пожела на учениците да водят хармоничен начин на учене чрез спорт и игри. Инвестициите в образованието са насочени към бъдещето на нацията, заяви той.

Директорът Цвятко Четьов, кметът Ангел Геров и д-р инж. Илия Гърков прерязаха трикольорната  лента и откриха салона за провеждане на активни спортни занимания през новата учебна година. По традиция на всички гости беше поднесена питка с шарена сол. Отборът на учебното заведение по волейбол, под ръководството на треньора и преподавател Теодор Колев, веднага изпробва новата настилка. Проведен бе демонстрационен двубой между най-добрите спортисти на учебното заведение.

В СУ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА   Слънчев и възторжен първи учебен ден
Prev Post В СУ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА Слънчев и възторжен първи учебен ден
Водосвет за началото на похода към знанието в СУ „Саво Савов“
Next Post Водосвет за началото на похода към знанието в СУ „Саво Савов“
Related Posts

Leave a Comment: