В СУ “СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ” - ЗЛАТИЦА

  • 0
  • 114 преглеждания

Благотворителен базар и коледен концерт

На 20 декември 2016 г. в читалище „Христо Смирненски” – Златица се състояха благотворителен базар и коледен благотворителен концерт на учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски”. Те бяха организирани от педагозите и колектива на учебното заведение под надслова “Моят дар за Коледа”.

Възпитаниците на учебното заведение демонстрираха творческите си умения в представения от тях спектакъл по сценарий и под ръководството на музикалните педагози Тодор Цачев и Ивайла Цачева, с подкрепата на хореографа Цветина Грамова и учителя по спортни танци Стойчо Соколов. За зрителите в препълнената зала децата превърнаха зимната вечер в празник. Водещи на програма бяха Нанси Тодорова и Самуил Младенов. Със кратки забавни скечове и изпълнения на творчески групи и състави бе показано на публиката, че доброто прави чудеса. А завладяващата примамливост на скъпите подаръци може да бъде победена от силата на младежката воля и традицията да се радваме светлите празници всички заедно и като едно семейство.

Ученици от първи до последен клас на училището се включиха в концерта с дръзновение и талант. С чудесна песен се представиха най-малките ученици на СУ. Ударната група при “Марчинг бенд” и “Марчинг Старс” посветиха своите три изпълнения на учителя си Андрей Велков, който в продължение на две години работи с тях за овладяване на трудните инструменти. С мелодия на саксофон се представи Християна Павлова. А изгряващата звезда Цончо и цял екип от дами около него се представиха с “Урок по танц”.

В края на спектакъла участниците получиха специални поздравления от директора на учебното заведение Нели Стефанова. Г-жа Стефанова поднесе на двете дами Ивайла Цачева и Цветина Грамова букети с цветя и благодарности за вложения труд и талант на всички ръководители и изпълнители на концерта. Директорът на СУ заяви, че благотворителният базар и спектакъл са обединили колектива на учебното заведение в подкрепа на благородната кауза да се помогне на децата със специални образователни потребности.

Успяхме заедно с всички вас! – каза г-жа Нели Стефанова. Тя обяви, че Виктор Додов през миналата година е завършил с отличен успех гимназията. В училището е станало известно, че семейството му не разполага със средства да се закупят батерии за количката, с която се придвижва. Затова от събраните от инициативата 600 лв. бяха дарени на семейство Додови, за да се избавят от притеснението. Те бяха дадени на бащата на Виктор, който върна жеста с благодарствено писмо. Ученикът от втори клас Мати Домусчиев идва с огромно удоволствие на училище, продължи г-жа Стефанова. През последните месеци той провежда рехабилитация в чужбина и на неговото семейство бяха дарени 1500 лв., за да бъде подпомогнат в процедурите.

Представители на Интеракт клуба в СУ обявиха спечелилите трима от благотворителната томбола, като номерата на късметлиите изтегли директорът на училището Нели Стефанова. А наградите бяха подобаващи за празника – питка, която спечели № 223, кексът взе притежателят на талон с № 184, а сладкиш – руло взе № 146.

С остатъка в бюджета от събраните от всички благотворителни инициативи средства, ще бъде закупен таблет, с който децата със специални потребности ще могат да работят по-добре. Празничната вечер за зрителите и изпълнителите завърши с още емоции и вълнения пред щандовете на благотворителния базар.

Prev Post УЧЕНИЦИ ОТ КОПРИВЩИЦА Зарадваха семействата на 400 свои съграждани
Коледари благословиха общинската администрация в Пирдоп
Next Post Коледари благословиха общинската администрация в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: