В ЗЛАТИЦА Четиридесет и четири бебета получиха проходилки

  • 0
  • 136 преглеждания

В Деня на родилната помощ – 21 януари, в Община Златица четиридесет и четири деца, родени през миналата година, бяха зарадвани по домовете си с много необходими им за правилното развитие дарове от общината. Представители на администрацията посетиха семействата, сдобили се с наследници през 2021 г. и поднесоха на родителите проходилки, за да могат, когато това стане възможно, децата да се научат да се движат без тяхна помощ.

В Община Златица първото бебе за миналата година е родено на 10 януари, а последното – на 30 декември. По две деца са записани в регистрите като жители на селата Карлиево и Църквище.

По повод Бабинден дългогодишните акушерки в Златица – Димка Георгиева, Мария Попова, Славка Семкова, Стефка Шопова и Цветелина Самарджиева, посрещали първи през годините стотици деца, също бяха поздравени за професионалния си празник. Специално уважение бе изразено от представители на общинската администрация и към акушер-гинеколога д-р Иван Стойнов. Той е бил посетен в работния си кабинет в Медицински център – Златица, където от ОбА му е бил поднесен подарък, научи в. „Регион“.

Към всички – най-малките жители на общината, техните семейства и хората в бели престилки, чиято мисия и призвание е да чуят първи гласа на новородените, са били отправени пожелания за здраве, щастие и благоденствие.  А към децата още и да растат силни и щастливи, под грижите на мама, татко и на всички, които са около тях и много ги обичат!

Шестнадесет бебета в града музей през 2021 година
Prev Post Шестнадесет бебета в града музей през 2021 година
Десет момчета и четири момичета през миналата година в Мирково
Next Post Десет момчета и четири момичета през миналата година в Мирково
Related Posts