Десет момчета и четири момичета през миналата година в Мирково

  • 0
  • 119 преглеждания

Тази година традиционното честване на Бабинден и къпането на бабите в Мирково не се състоя. Причината е всеизвестна – ограничаване на публичните прояви поради усложняване на пандемичната обстановка в страната и забраната за събирана на много хора на едно място.

Все пак общинска администрация намери подходящ начин да поздрави жените, дали нов живот през изминалата година. През 2021 в общината са се родили и в регистрите са записани 14 деца, като момчетата са 10, а момичетата 4. Първото бебе, проплакало още в самото начало на 2021 година, е Георги Георгиев Събев, а последното родено бебе тогава е Карина Кирилова Божкова. Георги е първо бебе в семейството, а Карина е има по-голяма сестра.

В сравнение с минали години броят на децата леко се е повишил, като напълно се оправдават прогнозите за „бейби бум” след като семейните двойки остават по-дълго време вкъщи заедно. От началото на годината все още няма родено бебе, но се очаква да има повече деца и през 2022 година. Служителки от общинска администрация закараха индивидуални подаръци за бебетата, техните майки и медицински работници, закупени със средства от общината.

В ЗЛАТИЦА  Четиридесет и четири бебета получиха проходилки
Prev Post В ЗЛАТИЦА Четиридесет и четири бебета получиха проходилки
В ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ – 21 ЯНУАРИ  Пресъздадоха обичая „Поливане“ в Копривщица
Next Post В ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ – 21 ЯНУАРИ Пресъздадоха обичая „Поливане“ в Копривщица
Related Posts