ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА Партията на Слави с най-много гласове

  • 0
  • 106 преглеждания

Вторите за тази година парламентарни избори в Община Копривщица на 11 юли протекоха без нарушения. Общият брой гласоподаватели във възрожденския град са 1880. Те своето право да определят депутатите по политически партии в 46-то Народно събрание в три избирателни секции.

Първата бе в Посетителски център „Богдан“, а записаните в списъка копривщенци бяха 715. Втората Секционна избирателна комисия бе в ритуалната зала в сградата на общинската администрация, в чийто списък имаше 748 граждани. В конферентната зала на общинския Жив музей, който се помещава в сградата на старото възрожденско училище, се помещаваше Трета СИК, а броят на гласоподавателите там бе 417. И в трите секции се гласуваше машинно.

В 11:00 часа бяха посетили трите секции 329 човека – 18.04 % от общия брой. В края на изборния ден бяха гласували 880 човека – 46.90 %, т. е. с почти 7 процента повече от средното за страната. За партия „Има такъв народ“ са дали своя вот 210 жители на Копривщица. Коалицията ГЕРБ - СДС е подкрепена от 208 души, а Коалиция „БСП за България“ – от 180 избиратели, привърженици на лявото обединение политически сили в страната.

За партия „Да, България“ са пуснати 84 гласа, а за „Изправи се! Мутри вън“ – 60. Българските патриоти получават подкрепа от 52 жители на възрожденския град, а ДПС имат 20.

Ще припомня, че от възрожденския град кандидатите за народни представители от различни партии са четирима. Елена Чумпова е в листата на „Да, България“, Стоян Павлов и Ангел Ангелов са част от предложенията на Коалиция „Български патриоти“ – ВМРО, „Воля“ и НФСБ, а Яко Б. Банчев от в листата на ДПС.

На 25 юни в Копривщица предизборна среща се проведе в клуба на БСП с кандидати за депутати от лявата партия. На 9 юли на лятната сцена в двора на старото възрожденско училище се представиха пред местните избиратели кандидатите от листата за народни представители от Софийска област на „Българските патриоти“. Тогава народната певица Ана-Мария изнесе концерт.

НА ВТОРИЯТ ПАРЛАМЕНТАРЕН ИЗБОР ЗА 2021 ГОДИНА  Без да промени в пъстротата на Народното събрание
Prev Post НА ВТОРИЯТ ПАРЛАМЕНТАРЕН ИЗБОР ЗА 2021 ГОДИНА Без да промени в пъстротата на Народното събрание
ВЕЛОПЪТЕКА В ПАРК „ТОПОЛНИЦА“ – КОПРИВЩИЦА    Бързо стана любимо място за спорт
Next Post ВЕЛОПЪТЕКА В ПАРК „ТОПОЛНИЦА“ – КОПРИВЩИЦА Бързо стана любимо място за спорт
Related Posts

Leave a Comment: