ВЕЛОПЪТЕКА В ПАРК „ТОПОЛНИЦА“ – КОПРИВЩИЦА Бързо стана любимо място за спорт

  • 0
  • 118 преглеждания

В края на месец април Община Копривщица започна изграждането на велопътека в парка до СУ „Любен Каравелов“ в града. Тя е в кръгла форма със вълнообразна повърхност. След като беше посаден здравец за укрепване на каменната стена откъм река Тополница, новата придобивка за любителите на велосипедния спорт се превърна в любимо място за децата от възрожденския град.

Оттук, вече като една от формите за разнообразие на гостуващите млади почитатели на колоезденето, се практикува и разходка в планината в околностите на Копривщица. Един от маршрутите е от възрожденския град до съседния – Стрелча, а дължината му е 23 км. След като се покара по калдъръмените улици на Копривщица, преминава се през велопътеката и маршрутът продължава към южната част на града в посока към съседната община. При излизането на асфалтирания четвъртокласен път се продължава покрай букова гора, откъдето се открива прекрасна панорама към Тракия и Родопите.

Организаторите на този вид изживявания и пътешествия предоставят на желаещите да им се насладят велосипед и каска и ръкавици. Ще припомня, че вестник „Регион“ публикува точно преди една година интервю със собственика на къща за гости в Копривщица Ясен Желязков, който живее във възрожденския град от 5 години, е управител на  Сдружение „Изтрещ Тийм“. Именно то се занимава с планинско колоездене, каяк в неговата туристическа форма и сноукайт.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА  Партията на Слави с най-много гласове
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА Партията на Слави с най-много гласове
ПЪРВА ЛЯТНА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ   Подготвя млади дарования в най-малката община в страната
Next Post ПЪРВА ЛЯТНА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ Подготвя млади дарования в най-малката община в страната
Related Posts

Leave a Comment: