ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА Започна почистването на незаконни сметища

  • 0
  • 119 преглеждания

С цел премахване на незаконните сметища, на 14 май служителите от общинска администрация, Дирекция на музеите, Детска градина „Влампия Векилова“ и Домашен социален патронаж извършиха почистване на района над новия гробищен парк в Копривщица, по туристическия път към връх Богдан, в местността „Длъжки дол“.

Въпреки че преди години изхвърлената смет в този район да бе премахната, се оказа, че копривщенци отново са продължили да изхвърлят боклуците си в тези райони от землището на града. В помощ на служителите бяха трактор и камион, който отвозваше събраните боклуци. Сред тях имаше дюшеци, телевизори, хладилници и други домашни уреди. Най-много бяха найлоните отпадъци, които най-дълго се разлагат.

Директорът на общинското предприятие „Копривщица“ Марин Златарев сподели, че ако продължаваме в този дух нищо чудно да пламне и някаква епидемия. Той беше категоричен, че ще бъдат взети строги мерки и налагане на санкции на недобросъвестните граждани, наблюдение на незаконните сметища. Най-голямо беше учудването на хората, че съвсем наблизо има определен район за строителни отпадъци и никой не ги извозва там.

Незаконни сметища съществуват във всички райони около града. Пепа Вълова, Мария Темелкова, Рашко Келчев и Теодора Цоловска от СУ „Любен Каравелов“, под ръководството на Светлана Мухова, се заеха с направата на  триизмерни пешеходни пътеки пред учебното заведение за улеснение на учениците и очакваните многобройни посетители на Копривщица.

КМЕТОВЕТЕ НА ОБЩИНИТЕ ЗЛАТИЦА, МИРКОВО И ЧАВДАР ИНЖ. СТОЯН ГЕНОВ, ЦВЕТАНКА ЙОТИНА И ГРИГОР ДАУЛОВ:
Prev Post КМЕТОВЕТЕ НА ОБЩИНИТЕ ЗЛАТИЦА, МИРКОВО И ЧАВДАР ИНЖ. СТОЯН ГЕНОВ, ЦВЕТАНКА ЙОТИНА И ГРИГОР ДАУЛОВ:
В КОПРИВЩИЦА   Майки освежават детски площадки в града
Next Post В КОПРИВЩИЦА Майки освежават детски площадки в града
Related Posts

Leave a Comment: