ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Пристигнаха звезди на страните от ЕС

  • 0
  • 69 преглеждания

Във връзка с председателството на нашата страна на Съвета на ЕС през следващата година и с реализирането на Комуникационната стратегия на Република България за настоящата година, всички областни администрации са подали проектни предложения с конкретни инициативи и прояви.

От администрацията на Софийска област са одобрени 5 публични дебати, които се реализираха в населени места от областта. Четири читалища -  Копривщица, Челопеч, Сливница и Божурище, ще са организатори  на прояви, свързани с комуникационните  инициативи. Пред сградата на народно читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев“ в Копривщица ще изгреят звезди, на които са написани 28-те членки на ЕС.

Заместник-областният управител на Софийска област Галя Георгиева бе посрещната пред сградата на културната институция от кмета на община Копривщица Генчо Герданов, ВрИД „Директор“ на Дирекция на музеите Катя Мрънкова, председателя на настоятелството и работещи в читалището Пенка Кунчева, Мария Димова и Гергана Иванова и служителите от местната администрация инж. Османи Родригес – директор на Дирекция „ТСУ“, Милена Паралеева – главен специалист „Евроинтеграция и туризъм“ и Теодора Нейчева – технически сътрудник на ГЕРБ във възрожденския град.

Целта на краткото пребиваване в Копривщица на г-жа Георгиева бе да достави  изработените звезди, на които са изписани 28-те членки на ЕС.  След направените консултации, бе взето решение звездите да бъдат поставени на лятната сцена в двора на първото класно училище в България.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА ОТ ПИРДОП  Спечели бронз на Балканиадата по крос „Кънтри“
Prev Post ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА ОТ ПИРДОП Спечели бронз на Балканиадата по крос „Кънтри“
КАРАТЕКИТЕ НА ПИРДОП  С две златни отличия в последните състезания за годината
Next Post КАРАТЕКИТЕ НА ПИРДОП С две златни отличия в последните състезания за годината
Related Posts

Leave a Comment: