ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА ОТ ПИРДОП Спечели бронз на Балканиадата по крос „Кънтри“

  • 0
  • 88 преглеждания

Пирдопската лекоатлетка Елица Тодорова участва заедно с националния отбор на страната за девойки до 20 години в изключително силното Балканско първенство по крос „Кънтри“, което се проведе в турския град Чанаккале на 18 ноември. Заедно със Силвия Георгиева, Лиляна Георгиева и Девора Аврамова, българските атлетки успяха да се наредят непосредствено след най-добрите отбори на Балканите – домакините от Турция и северните съседи – Румъния, и да спечелят бронзовите медали на дистанцията от 4000 м.

В индивидуалното подреждане нашата състезателка е заела 14-то място, сподели нейният треньор Ваньо Масларски от Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп. Заслужава да се отбележи, че тя е и най-малка от състава и у нас обикновено се състезава в групата до 18 години.

На Балканиадата Пирдоп имаше още един представител – студентката Диляна Минкина, която стартира на 6000 м. при девойките до 23 години и се класира на седмо място. Българите завоюваха две купи на първенството, като мъжкият ни тим е втори след Турция на 8000 м., съобщава сайтът на Българската федерация по лека атлетика.

Състезанието е било открито от президента й Добромир Карамаринов, който е и президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации. Домакините са спечелили четири титли, а представителите на Румъния – две. Единствено атлети от България, Сърбия и Израел са успели да заемат призови места на първенството, освен тях.

Първа родова среща на Божковия род
Prev Post Първа родова среща на Божковия род
ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  Пристигнаха звезди на страните от ЕС
Next Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Пристигнаха звезди на страните от ЕС
Related Posts

Leave a Comment: