ВЪЗРОЖДЕНСКИЯТ ГРАД Закупи автомобил с вишка

  • 0
  • 76 преглеждания

С нова придобивка се похвали кметът на Община Копривщица Бойка Дюлгярова. На 24 ноември лекотоварен автомобил, съоръжен с вишка пристигна при новите си стопани.

Кметът г-жа Дюлгярова сподели преди закупуването на техниката, че това съоръжение е необходимо за много дейности и вместо да бъде взимано такова под наем, е по-добре да бъде закупено. Специализираният лекотоварен автомобил ще бъде използвана за рязане на високи дървета по парковете, за подмяна на електрическите лампи от уличното осветление из града, както и за извършване на ремонти по покривните конструкции на обществените сгради. За екипа, който ще работи с машината, е закупена защитна екипировка.

Веднага след приемането на новата техника във възрожденския град, започна изпълнението на първите дейности – подмяна на знамената на пилоните в града. Съвсем наскоро вишката ще бъде използвана и за поставяне на коледната украса. Машината е закупена със средства от бюджета на Община Копривщица и е на стойност 42 хил. лв. Подемната височина на вишката е 21 метра.

Ще припомня, че на 1 юли тази година бе закупена машина, с която могат да бъдат извършвани изкопни дейности, да се почиства сняг в тесните улици на града, както и да бъдат измивани на уличните платна от прах и наноси. Кметът на Копривщица възнамерява общината да закупи и електромобил, за което в момента се изпълняват процедури по Закона за обществените поръчки.

БАРЕЛЕФ НА УЧИТЕЛЯ СЕРАФИМ БОЯНОВ  Намери място в Алеята на паметта и славата на Златица
Prev Post БАРЕЛЕФ НА УЧИТЕЛЯ СЕРАФИМ БОЯНОВ Намери място в Алеята на паметта и славата на Златица
Дънди Прешъс Металс се представи като работодател
Next Post Дънди Прешъс Металс се представи като работодател
Related Posts

Leave a Comment: