Висока избирателна активност в Чавдар

  • 0
  • 107 преглеждания


Изборите за 45-то Народно събрание в Община Чавдар на 4 април протекоха спокойно за членовете на Секционните избирателни секции и гласуващите. Малък беше интересът към упражняването на вота с машина, като отговорът „Не. С бюлетина!“, беше даван от повечето хора, независимо от възрастта им.

Имащите право на глас бяха общо 1014, разпределени в двете СИК в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. От тях пред урните се явиха 541, което е 53.35 %. На фона на активността в страната, тази в село Чавдар е доста добра. По-голяма избирателна активност имаха жителите на общината във втора секция, където тя беше 54.42 %, докато в първа секция пред избирателната урна застанаха 52.72 %.

За първи път своето право на глас, с надеждата за по-добро бъдеще, упражниха няколко жители на Община Чавдар, на които от общинската администрация им подариха по един юбилеен химикал, посветен на 30-годишнината от обявяването на Чавдар за самостоятелна община през 1991 година.

След преброяването на бюлетините, пуснати в кутията и снемане на отчета за гласувалите с машина, стана ясно, че първа политическа сила в Община Чавдар за поредна година е Коалиция „БСП за България”, която има 134 гласа (24.76 %.) Със съвсем малка преднина пред третия, с разлика от само няколко гласа, на второ място се нарежда ГЕРБ, с резултат 100 гласа (18.48 %). Следва новата формация на Слави Трифонов „Има такъв народ“, за която са гласували 95 чавдарчани (17.56 %). Четвърти са „ВМРО Българско национално движение“, с подкрепа от 71 гласа (13.12 %). 28 бюлетини са пуснати в урните за ДПС (5.17 %). Останалите партии и коалиции са с минимален резултат.

Малък беше негативният вот, който се отразява в квадратчето „Не подкрепям никого“, отбелязан в 15 бюлетини, а невалидните сред общо гласувалите бяха малко.

Избирателите гласуваха за шарен Парламент
Prev Post Избирателите гласуваха за шарен Парламент
ПРИЗНАТЕЛНА ЗЛАТИЦА  Стори поклон пред таланта на художника Георги Златанов
Next Post ПРИЗНАТЕЛНА ЗЛАТИЦА Стори поклон пред таланта на художника Георги Златанов
Related Posts

Leave a Comment: