ВЛАЙКОВИ ДНИ 2018 ХРОНИКА Бароков концерт в църквата на Пирдоп

  • 0
  • 120 преглеждания

Във втория ден от Майските културни празници на Пирдоп  в храм „Свето Успение Богородично“, пред избрана публика от ценители на класическата музика, гостите от „Venus Victrix“ (Красива победителка), представиха своя Камерен бароков концерт.

Изпълнителите – Христина Василева – сопран, младата флейтистка Рада Йосифова, Василий Илисавски на клавесин и Кристиана Михайлова на виолончело, изпълниха арии от опери, няколко кантати, сюити и соло за клавесин и виолончело.

В паузите от музикалните произведения свои стихове социална поезия от дебютната си книга „Справедливост“ прочете студентът от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Александър Николов. Бъдещият филолог рецитира в личен превод „Азбучна молитва“ на старобългарския книжовник Константин Преславски.

Зам.-кметът Вера Бойчева поздрави музикантите за чудесния концерт, поднесе им кошница с цветя от името на кмета Ангел Геров, а на всеки от тях подари книгата „Чиновничество и властници“ на Тодор Влайков, като отбеляза, че те са първите гости на Пирдоп, които получават изданието на общината.

СРЪБСКА ЗВЕЗДА НА ФОЛКА  Весели мирковчани на празника на селото
Prev Post СРЪБСКА ЗВЕЗДА НА ФОЛКА Весели мирковчани на празника на селото
ДВАДЕСЕТ И ШЕСТИТЕ „ВЛАЙКОВИ ДНИ“ В ПИРДОП  Тръгнаха по вода
Next Post ДВАДЕСЕТ И ШЕСТИТЕ „ВЛАЙКОВИ ДНИ“ В ПИРДОП Тръгнаха по вода
Related Posts

Leave a Comment: