ЗА ПРАЗНИКА НА ПИРДОП Жертвена гозба за жителите на града

  • 0
  • 125 преглеждания

На 20 юли – Илинден, служители от общинската администрация на Пирдоп раздадоха ароматен и вкусен курбан по кварталите на града в чест на патронния празник на града. Традиционната жертвена гозба бе приготвена от екип помощници на главния майстор на вкусните ястия Николай Николов.

С помощта на множество дарители за празника на Пирдоп, общината закупи единадесет овце, които бяха жертвани за здравето на жителите и гостите на града в този ден. В ранния следобед готовият курбан бе тържествено осветен от отец хаджи Недко Бръмбаров в присъствието на кмета Ангел Геров, председателя на ОбС Васил Кафеджиев, служители от общинската администрация, работили с часове неуморно, за да стане навреме ароматната гозба.

Ръководството на общината изрази благодарност към спомоществователи на летния празник на Пирдоп – фирмите „Елаците-Мед“, „СМС-С“, „Стройинженеринг“, „Адмикс“, „Ира 2004“, „Монтажи КО“, ОТ „Либра – Георги Кюркчиев“, „Експерс Мъглиж“, „Гаезтрейд“ – Пирдоп, Росс Ив Инженеринг“, „Индстрой“, Иванка Сараджова и Даниел Геров. Към ръководствата и колективите на всички тях се отправят пожелания за здраве, просперитет и успешни начинания.

Към 16:30 часа на шест пункта в града работещи в ОбА започнаха раздаването на паничките с курбана на жителите на града. Пред църквата се бе оформила солидна опашка от чакащи да получат от традиционната гозба за свое и на близките си здраве. Получаването на ястието ставаше при спазване на изискванията за безопасност и противоепидемичните мерки. Около 17 часа на площад „Скалата“ почти бе привършило определеното количество от гозбата. А в парк „Дружба“, вече бяха раздали на пирдопчани доставените купички с курбан. Но все още имаше около десетина души, които търпеливо изчакаха да се докарат още. В квартала от западната страна на МБАЛ – Пирдоп гражданите споделиха, че са удовлетворени от вниманието и зачитането от общинското ръководство. Жителите, уважили празника, се наредиха спокойно под шатрата, за да получат от традиционната гозба. Пирдопчани проявиха разбиране към труда на общинските служители, които изразиха задоволството си от културното отношение към тях и уважението на хората към празника.

Специфичната ситуация не попречи на хората да почувстват магията на християнския празник Илинден и подкрепата на покровителя на Пирдоп Свети Илия. А когато има ред, добро желание и позитивни нагласи сред местната власт и гражданите, хубавите неща се случват.

ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ  Да не вярваш на очите си
Prev Post ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ Да не вярваш на очите си
МОТОЦИКЛЕТИСТЪТ НЕНКО СТАМЕНОВ ОТ ЧАВДАР  С второ място в Долна Митрополия
Next Post МОТОЦИКЛЕТИСТЪТ НЕНКО СТАМЕНОВ ОТ ЧАВДАР С второ място в Долна Митрополия
Related Posts

Leave a Comment: