ЗА УСПЕШЕН СТАРТ! Стажантска програма на „Дънди Прешъс Металс“ за 2021 г.

  • 0
  • 84 преглеждания


Ние от дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България търсим мотивирани студенти за платен стаж през летните месеци юли и август. Ако дръзнете да се включите в нашата стажантска програма ще имате възможност да приложите на практика теорията, която сте научили в университета, да видите и да усетите истинската работна атмосфера в истинско производство, с истински мотивиран и задружен екип. Имаме дългогодишна практика да наемаме стажанти през лятото. Част от тях продължават да се развиват тук.

Интервю с Христина Сеизова, Бизнес партньор „Човешки ресурси“

-         Ще провежда ли „Дънди Прешъс Металс“ летни стажове тази година?

-         Както вече е многогодишна традиция за компанията, в „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ще има летен стаж за студенти, завършили втори и трети курс в различни специалности и университети. Продължителността на стажа ще е 2 месеца, през месеците юли и август. Като компания, която инвестира в хората, за нас е важно да въведем студентите в работата, да ги обучаваме, да ги запознаем на първо място с политиките и правилата за безопасност, стандартите на работа, които следваме във всяка област. Разбира се, ще се отдели внимание за запознаване с естеството на работа в съответния отдел, със спецификата на професията, към която са се насочили желаещите за стаж.

-         Имате ли наблюдение какви са ползите за студентите?

-         Ежегодно питаме участниците в стажантските програми как оценяват времето, което са прекарали в компанията. Обратната връзка от студентите е, че стажът при нас им дава повече увереност за завършването на определената образователна степен и им дава много добър практически поглед върху професията. Реално виждат ползата от това, което са научили в университета, приложено в реалния бизнес и производство. Освен това, могат да преценят дали това, което са избрали им харесва. Имали сме примери за колеги, които след стажа избират да се развиват в друга област или дефинират по-точно в каква магистратура да се насочат. Най-ценното е, че виждат връзката между това, което учат, и как се прилага на практика. Разбира се сблъскват се с модерните технологии, които се прилагат при нас и това им помага да се представят по-добре и в учението си.

Стажантската програма на „Дънди Прешъс Металс“ е отличен начин натрупаните знания от университета да бъдат пренесени в практиката, да се надграждат и развиват в реални условия на труд. Благодарение на екипите от професионалисти в различните области, които винаги са готови да споделят своите знания и умения и модерните технологии, бъдещите стажанти ще могат успешно да продължат своето професионално развитие.

-         Само инженерни специалности ли предлагате за стаж?

-         Като се каже рудодобив вероятно най-честата представа за професия е миньор, но при нас професиите са много разнообразни. Макар да има фокус върху специалности като минен инженер, геолог, маркшайдери, имаме място и за финансисти, ИТ специалисти, за специалисти по доставките, опазването на околната среда, човешките ресурси, специалисти „КИП и А“, електро и механо поддръжка. Хора от различни направления могат да дойдат и да стажуват при нас.  Най-важно е студентите, които кандидатстват, да имат желание да учат и да се развиват.

Престижно е да се работи в минния бранш, а когато в автобиографията ти стои стажантски опит в „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, това е знак за качество, дисциплина, работа с високо ниво на иновативност и технологии, грижа за околната среда. Стажът е и предимство при кандидатстване за работа в компанията.  Впечатлението, което са създали, им дава голямо предимство.

-         Какво трябва да знаят желаещите стаж студенти?

-         Най-вече, че „Дънди Прешъс Металс“ залага на хората. Със стажа им помага да се потопят в атмосфера на добри взаимоотношения, екипна работа и комуникация, да поемат и носят отговорност. Екипите ни са различни, но се усеща добрата атмосфера, желанието да работим заедно.

Да работим заедно и да постигаме целите на компанията е и основният ни фокус. Факт е, че стажът често довежда до реализация на постоянна работна позиция при нас и е успешен старт в кариерата.

За своите стажанти дружеството осигурява платен стаж на срочен трудов договор, безплатен транспорт от и до София (за работещите в Челопеч), както и в района на Средногорието, средства за храна в столовата на предприятието.

Допълнителна информация  за позициите и отделите, в които предлгаме стаж,  както и изискванията за кандидатстване, желаещите могат да открият на сайта jobs.bg.

Срокът за подаване на CV и мотивационно писмо е до 31 май 2021 г. Кандидатите могат да изпращат своите документи на и-мейл за „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД: jobs@dundeeprecious.com.

Ако познавате мотивирани студенти, с желание за развитие и надграждане на знанията и уменията си, побързайте и споделете с тях нашите предложения за Лятната стажантска програма, за да изживеят едно незабравимо лято, заобиколени от страхотни екипи, приятелска атмосфера и модерни технологии.

ТУРИСТИЧЕСКО ДРУЖЕСТВО „СВИЩИ ПЛАЗ 2013“ – ЗЛАТИЦА  Проведе годишно отчетно събрание
Prev Post ТУРИСТИЧЕСКО ДРУЖЕСТВО „СВИЩИ ПЛАЗ 2013“ – ЗЛАТИЦА Проведе годишно отчетно събрание
ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ – ЗЛАТИЦА  Чества 132 години от създаването си
Next Post ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ – ЗЛАТИЦА Чества 132 години от създаването си
Related Posts

Leave a Comment: