Запалени бяха коледните светлини и в Копривщица

  • 0
  • 118 преглеждания

Много селища в Средногорието вече сложиха коледните си украси и запалиха светлините на елхите си. През миналата седмица и възрожденска Копривщица грейна в празничната си премяна. Особено атрактивна е тя пред сградата на Община Копривщица, намираща се площад „Петко Каравелов“.

Съвсем наскоро завърши проектът, с който беше ремонтирано зданието, изградена нова парна инсталация, извършени бяха дейности за енергийната ѝ ефективност и външната фасада от зелена сега вече е с цвят червен. Освен че бе поставен традиционният от няколко години Дядо Коледа и няколко еленчета, примамлива е гледката в тъмните части на денонощието.

Голямата сграда е осветена с прожектори насочени към общинската администрация с цветовете на българския трибагреник. Погледът се насища от омекотените багри в бяло, зелено и червено и създава приповдигнато настроение.  На историческия площад „20-ти Април“, до Мавзолея на Априлци привличат погледите на копривщенци и посетители светлините на коледната елха. Нямаше официално откриване във възрожденския град, но е важно, че коледното настроение вече е в нас.

ОБЩИНА ЧАВДАР  Домакин на инициативата „Коледното село на България“
Prev Post ОБЩИНА ЧАВДАР Домакин на инициативата „Коледното село на България“
ДРУЖЕСТВА ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН  Предоставиха на Община Челопеч 250 елхи
Next Post ДРУЖЕСТВА ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН Предоставиха на Община Челопеч 250 елхи
Related Posts

Leave a Comment: