Завърши традиционното Лятно училище за деца на служители на „Аурубис България“

  • 0
  • 103 преглеждания

Лятното училище за деца на служители на „Аурубис България“, което тази година бе организирано под формата на дистанционна игра-приключение, с разнообразни седмични предизвикателства, в продължение на пет седмици, завърши. Училището  се проведе под мотото "Моето семейство - моят отбор!", тъй като в интересните времена, в които живеем, е по-важно от всякога да бъдем единни и да намираме в близките си сили и увереност, че заедно можем да се справим не само с предизвикателствата на играта, но и с всички ежедневни предизвикателства на живота..

Тази година в Лятното училище участваха 40 деца и техните семейства. В изпълнението на дейностите в помощ на децата се включиха не само майките и татковците, но и бабите и дядовците, та дори и лелите и вуйчовците, които всяка седмица изпращаха приключенски снимки и видеа.

Участниците бяха провокирани да прекарат интересни моменти заедно, пътувайки във време пространството и преоткривайки красивите места в района на Средногорието и хилядолетната им история, както и традициите от нашето близко минало.

Бяха включени предизвикателства, които имаха за цел да изпитат волята, да подтикнат физическа активност и да изграждат и поддържат здравословни навици у участниците. Не по-малко важни бяха предизвикателствата, свързани с грижата за природата и опазването на околната среда.

Паралелно с тези активности, най-ученолюбивите участници в Лятното училище участваха и в онлайн часове по български език и литература, английски език и математика. За по-малките бе организиран кръжок по четене. Всяка седмица участниците можеха да присъстват и на различни тематични онлайн семинари и работилници. Последният от тях имаше за цел да им покаже как биха могли да изработят свое собствено видео със снимките от различните изпълнени предизвикателства. Със своите видеа децата участваха във финалната надпревара за голямата награда.

На 16 август се проведе заключителното събитие на Лятното училище, което отново се случи онлайн. По време на него участниците бяха поздравени от Илияна Серафимова и останалите преподаватели от образователен център „Милетия“, които за поредна година застанаха до компанията и реализираха Лятното училище за деца на служителите на „Аурубис България“. Те разкриха, кои са участниците, събрали най-много точки от изпълнените предизвикателства и кои са първенците в конкурса за най-ефектно видео.

Големите победители са отборът на Дейвид Личев, син на колегата Ивайло Станчев от Поддръжка и отборът на Михаил Николаев, син на колегата Николай Масларски от Рафинерия. Двете фамилии спечелиха ваучери за семейни СПА уикенди на място по свой избор. Всички участници, попаднали в Топ 15, ще получат екшън камери, за да продължат да заснемат хубавите семейни моменти и занапред.

Подаръци са осигурени и за всички останали деца, включили се в надпреварата.

Обяви победителите във фотоконкурса „Биоразнообразие“
Prev Post Обяви победителите във фотоконкурса „Биоразнообразие“
ВЕЛОСИПЕДИСТЪТ ИВАЙЛО ЗЛАТАНОВ ОТ СЕЛО ЧАВДАР
Next Post ВЕЛОСИПЕДИСТЪТ ИВАЙЛО ЗЛАТАНОВ ОТ СЕЛО ЧАВДАР
Related Posts

Leave a Comment: