ВЕЛОСИПЕДИСТЪТ ИВАЙЛО ЗЛАТАНОВ ОТ СЕЛО ЧАВДАР

  • 0
  • 139 преглеждания

Премина 333 км. до морето с логото на своя спонсор ЕТ „Тоци – 22”

На 1 август 35-годишният велосипедист Ивайло Златанов от село Чавдар се включи в група ентусиасти и любители, мъже и жени на този вид спорт от град София, които стигнаха до Българското Черноморие на две колела. Макар и със сериозни физически травми, той се присъедини към членове на клуба от столицата и продължи с тях до град Несебър. Ивайло Златанов беше единственият представител от района на Средногорието, който се включи във велопохода.

За два дни групата премина няколкостотин километра, а Ивайло Златанов въртя педалите по 333 км. от тях. Под жарките лъчи на августовското слънце колоездачите с големи усилия са успели да достигат до крайната си точка – град Несебър. След няколкодневен престой на морето и отмора от дългия преход край морските вълни, той се завърна в родния дом с влак.

Подкрепа за своето участие той намери в приятеля си и близък роднина от село Чавдар Тодор Дишлянов и фирмата му ЕТ „Тоци – 22”. Бизнесменът подкрепи Ивайло морално и с парични средства за осъществяването на идеята. „Спонсорът е човек, който те забелязва. Той вярва в теб и е много важно да оправдаеш неговото доверие!”, – сподели г-н Златанов. – С тениски с надписа на името на своя спомоществовател, той пристигна на брега на морето. Преживяването било доста интересно, но и опасно, казва Ивайло Златанов. И отправя благодарности към Тодор Дишлянов и колектива на неговата фирма.

Първия ден групата с велосипедисти, в която е чавдарчанинът, преминава около 130 км. Привечер спират в сърцето на Долината на розите – град Казанлък, където хапват и възстановяват силите си през нощта. Рано сутринта продължават към своята отправна точка – брега на Черно море и източната граница на нашата страна. Ивайло Златанов пристига за ден и половина до морето, тъй като той се присъединява към групата на обяд на 1 август в град Пирдоп.

„За да преминеш целия този преход на колело, трябва доста добра психическа и физическа нагласа, защото пътуването на велосипед до морето е много опасно, особено през активния летен сезон и месец август! – сподели след завръщането си от велопрехода Ивайло Златанов. – Движението беше доста натоварено, както с леки, така и тежкотоварни автомобили. Въпреки всички трудности, съм готов да повторя маршрута! Това е начинание, с което може да изпробваш своя дух и нагласа за преодоляване на голямо предизвикателство, като това да стигнеш до морето за ден и половина на велосипед!”

Колоездачът от село Чавдар препоръча изживяването на всички, които обичат този спорт, но съветва подобен преход да бъде преминат за най-малко четири дни. Така ще всеки, който предприеме начинанието, ще има възможност да се полюбува на красивата ни природа, на интересни гледки и хора, с които да обмени полезна информация за тях.

В момента Ивайло Златанов планува и други идеи за разходка с неговия верен другар – велосипеда, за които ще разкаже допълнително. А за тези, които проявят желание да се включат в предизвикателството, може да се свържат с него и така групата да стане по-голяма и по-забавна.

Завърши традиционното Лятно училище за деца на служители на „Аурубис България“
Prev Post Завърши традиционното Лятно училище за деца на служители на „Аурубис България“
ЗДРАВЕН ИНСПЕКТОР ДОБРИНКА ХАДЖИЕВА:  Спазването на противоепидемичните мерки е грижа за самите нас
Next Post ЗДРАВЕН ИНСПЕКТОР ДОБРИНКА ХАДЖИЕВА: Спазването на противоепидемичните мерки е грижа за самите нас
Related Posts

Leave a Comment: