ЖЕЛЕЗОПЪТНАТА ГАРА НА КОПРИВЩИЦА В скоро време с нови и удобни за качване във вагоните перони

  • 0
  • 74 преглеждания

Тази година се извършиха мащабни ремонтни дейности в района на гара Копривщица. От месец февруари до края на месец септември бе реновиран най-дългия тунел в страната – „Козница, който започва от гарата на възрожденския град. Мнозина си спомнят оплакванията и материалите във „Регион“ с негодувания на копривщенци. Те продължиха много години назад и бяха породени от това, че пероните, на които спират влаковете на гара Копривщица, са така направени, че беше трудно да се качи човек във вагоните.

Най-мъчително беше за хората с увреждания във времето, когато копривщенци можеха да пътуват само с влакове, защото автобусни превози нямаше. Ще припомня, че новият началник на гара Копривщица и на гара Стряма Иван Керемидчиев, се зае с амбициозната задача да информира за проблема Министерството на транспорта. Стигна се до компромисното решение влаковете да спират само на сравнително по-удобния първия перон, което бе удовлетворение за пътуващите.

През тази година от БДЖ се заеха да извършат ремонт на двата перона и новата копривщенската гара скоро ще посреща и изпраща доволни пътниците си, които спокойно и лесно могат да ползват най-евтиния у нас транспорт – железопътния.

В ОБЩИНИТЕ ЧЕЛОПЕЧ И КОПРИВЩИЦА  Авторали „Високи токчета“
Prev Post В ОБЩИНИТЕ ЧЕЛОПЕЧ И КОПРИВЩИЦА Авторали „Високи токчета“
Продължават ремонтите на улици в Мирково
Next Post Продължават ремонтите на улици в Мирково
Related Posts

Leave a Comment: