В ОБЩИНИТЕ ЧЕЛОПЕЧ И КОПРИВЩИЦА Авторали „Високи токчета“

  • 0
  • 77 преглеждания

В събота – 10 октомври, общините Челопеч и Копривщица бяха домакини на първото за Средногорието авторали „Високи токчета“, в което зад воланите на своите лични автомобили бяха само дами. В него се включиха осем екипажа, а единственият участник от района бе Мария Иванова, с навигатор Любомир Ангелов. Едновременно с него се проведе и рали „Челопеч – Копривщица“ за хора с увреждания, в което участваха деветнадесет екипажа от цялата страна.

Организатори на надпреварата бяха общините Челопеч и Копривщица, Автомобилен спортен клуб „Диамо“, Спортен клуб „Ърбан“ и Автомобилната федерация на България. В организационния комитет на състезанието бяха кметовете инж. Алекси Кесяков – на Челопеч, Бойка Дюлгярова – на Копривщица, и Калоян Станчев – секретар на АФБ. Директор на състезанието бе Диана Стоянова, която даваше старт на екипажите, а спортен комисар – Любомир Кордев.

След записване на участниците в двете състезания – за дами и за хора с увреждания, стана и откриването на рали „Челопеч – Копривщица“. Последва представянето на състезателите в две категории на Рали „Високи токчета“ – Клас „Мини“, за автомобили, серийно производство, с обем на двигателя до 1600 куб. см., и Клас „Макси“ – над 1600 куб. см. За хората с увреждания категориите също бяха две – за автомобили с ръчно управление и със стандартно управление.

На паркинга на парк „Корминеш“ състезателите изпълниха елементи от изпитание за класиране по приложена схема, след което проведоха движение в градски и извънградски условия от село Челопеч по Подбалканския път, до град Копривщица. Участниците в двете ралита преминаха последователно през територията на общините Златица, Пирдоп и Антон, преди да пристигнат за определеното им време във възрожденския град. Там те имаха кратък отдих за възстановяване на силите, след което потеглиха обратно, според състезателните си номера.

В парк „Корминеш“ бяха изпълнени още две изпитания за класиране, едното от които бе преминаване през серпентини и движение във форма на осмица.

След приключване на всички елементи от надпреварата водачите и техните навигатори в рали „Копривщица – Челопеч“ за дами и за хора с увреждания получиха грамоти за участие. Обявени бяха победителите в двата класа. Специалните награди на организационния комитет получиха Стефка Костова и Александра Котова, участници в рали „Челопеч – Копривщица“ за хора с увреждания. На първо място в категория „Ръчно управление“ се класира екипаж на Антон Бъчваров и Величка Бъчварова с общо време от 150.60 мин. и автомобил „Пежо 407“. При автомобилите със стандартно управление победители са Кристиян Костурков и Цветелина Карачева, с „Опел Астра“ и време 153.73 мин.

В ралито за дами в Клас „Мини“, най-добър бе екипажът на Констанца Томова и Моника Илиева, с „Фиат Сейченто“, постигнали и най-кратко време от 101.62 мин. В другата категория – „Макси“, първото място завоюваха Лия Стоянова и навигаторът й Петър Томов, с „Тойота Селика“, с време 136.21 мин. В тази категория Мария Иванова и Любомир Ангелов, с джип „Митцубиши Паджеро“, са четвърти.

Директорът на състезанието Диана Стоянова сподели за в. „Регион“, че организаторите предвиждат рали „Челопеч – Копривщица“ за дами и за хора с увреждания, да има и през следващата година.

КЛУБОВЕТЕ „ТРАДИЦИЯ“ В ЗЛАТИЦА И КОПРИВЩИЦА  Станаха побратими на специален ритуал
Prev Post КЛУБОВЕТЕ „ТРАДИЦИЯ“ В ЗЛАТИЦА И КОПРИВЩИЦА Станаха побратими на специален ритуал
ЖЕЛЕЗОПЪТНАТА ГАРА НА КОПРИВЩИЦА  В скоро време с нови и удобни за качване във вагоните перони
Next Post ЖЕЛЕЗОПЪТНАТА ГАРА НА КОПРИВЩИЦА В скоро време с нови и удобни за качване във вагоните перони
Related Posts

Leave a Comment: