АБИТУРИЕНТИТЕ НА КОПРИВЩИЦА Сияещи поеха към предизвикателствата на своя утрешен ден

  • 0
  • 108 преглеждания

На 26 юни пред паметника на Любен Каравелов, патрон на гимназията в Копривщица, директорът на учебното заведение връчи грамоти за участие в ученическите състезания „Многознайко“ и дипломите на завършващите 12 клас абитуриенти. Към зрелостниците бяха отправени пожелания за успех в кандидат-студентските изпити и при реализацията им в професионалната дейност. На останалите ученици – ползотворна и приятна ваканция.

В събота, на 27 юни, пред сградата на СУ „Любен Каравелов“ бяха посрещнати абитуриентите, чиито бал се състоя същата вечер. След като бяха направени традиционните три обиколки  по двете ленти за движение на булевард „Хаджи Ненчо Д. Палавеев, разположени по левия и десен бряг на река Тополница, абитуриентите бяха посрещнати с аплодисменти от насъбралото се множество пред главния вход на учебното заведение.

Във фоайето на копривщенската гимназия младежите бяха приветствани от директора Пенка Кривиралчева, която им пожела успешен старт в живота и да не забравят своето училище и учители. С отброяване от едно до дванадесет, сияещи, усмихнати и позитивни, изпълнени с много настроение и положителни пориви, младите хора направиха множество снимки за спомен пред главния вход на учебната сграда.

Пенка Кривиралчева, както повелява старата традиция, плисна менче с вода за „На добър час!“ на зрелостниците. Пред паметника на патрона на училището, Любен Каравелов, бяха направени още снимки. Фотосесията продължи и на историческия площад „20. Април“, пред Мавзолея на Априлци. Малко по-късно младите хора се отправиха към ресторанта, носещ името на историческата дата, за да изживеят незабравимите мигове на абитуриентския си бал.

Prev Post ОТЛИЧНИЦИ НА ГИМНАЗИЯТА Получиха награди от партньори на училището
КОПРИВЩЕНЦИ  Сведоха глави пред паметта на апостола Тодор Каблешков
Next Post КОПРИВЩЕНЦИ Сведоха глави пред паметта на апостола Тодор Каблешков
Related Posts

Leave a Comment: