ОТЛИЧНИЦИ НА ГИМНАЗИЯТА Получиха награди от партньори на училището

  • 0
  • 148 преглеждания


След финала на честване юбилея на ПГТХТ „Никола Димов“ в гр. Пирдоп, се състоя и церемонията по връчване на дипломите на зрелостниците на училището от Випуск 2020. На 3 юли дворът на учебното заведение се изпълни с елегантно пременени абитуриенти, някои от които бяха предпочели да пристигнат за специалното си тържество в стилни костюми, подчертаващи тяхната младост и доскорошна принадлежност към екипа на професионалната гимназия. Десетки родители и близки се радваха на тяхната емоция, запечатвайки на фотоапарати и телефони възторга на този ден.

Тридесет и четири възпитаници на ПГТХТ – Пирдоп, от двата дванадесети класа, със специалности „Бизнес администрация“ и Кетъринг“, и класни ръководители Гергана Дойчева и Петко Москов, тръгнаха по пътя към новия си живот – висшите учебни заведения или професионалната си ангажираност по специалностите, придобити в гимназията. Приветствие към абитуриентите отправи директорът на училището Диана Луканова. „Научите ли какво искате, научите ли какво можете, бъдете смели и направете крачката. Скачайте в пропастта и ще видите как пред Вас ще се появи пътека!“ – каза тя на завършващите своето обучение зрелостници. Г-жа Луканова пожела на всички да не забравят своето училище и успех във всяко  предизвикателство, което им предстои да преодоляват.

С емоционално и вълнуващо слово към своите учители и съученици се обърна дванадесетокласничката Богослава Минкова. С рими и честно изречени думи, тя подчерта отговорността на този ден на раздяла с учителите и своите приятели. Абитуриентката отправи благодарности от името на съучениците си към педагозите на ПГТХТ, с които заедно са били едно сплотено и здраво семейство.

Почти през цялото време на церемонията се чуваха възгласи и броене от едно до дванадесет. Първи персонални награди получиха първенците на випуска – Божидара Пушкарова, Фатих Пашалиев, Ивелин Герджилов и Ванеса Николова, които окичиха гърдите си и с ленти с надпис „Отличник“. От името на Еразъм-партньорите на училището, които подкрепят кампанията „Стипендиант 2020 – 2021“, поздравления за празника на зрелостниците поднесе Димитринка Раковска. Тя обяви, че от следващата учебна година в професионалната гимназия ще има стипендианти на „Виталис“ – Германия и „Брага Моб„ – Португалия. Благодарности от тяхно име тя изрази към директора и педагогическия екип на ПГТХТ, учредили наградите „Еразъм-Отличник“. Първите призове и парични награди на фирма „Виталис“ получиха дванадесетокласниците Здравко Мутафчиев и Фатих Пашалиев. Двамата са отличени и в националното състезание за най-добър млад готвач, барман, сервитьор и хлебар-сладкар. Богослава Минкова от специалността „Сервитьор-сомелиер“ е носител на наградата, предоставена от кампанията „Брага Моб“ – Португалия.

Последва церемонията по връчване дипломите и свидетелства за професионална квалификация на зрелостниците. Поздравления към тях поднесе учителката на един от класовете на випуска Гергана Дойчева. Всеки ден да сбъдвате по една мечта, пожела тя на своите възпитаници. С кратки стихове – характеристики на всеки от дванадесетокласниците, те бяха извиквани, за да получат важните за тях документи за зрелост.

Вечерта за Випуск 2020 на ПГТХТ „Никола Димов“ – Пирдоп продължи с много снимки за спомен и абитуриентски бал.

В АНТОН - Браха билки на Еньовден
Prev Post В АНТОН - Браха билки на Еньовден
АБИТУРИЕНТИТЕ НА КОПРИВЩИЦА  Сияещи поеха към предизвикателствата на своя утрешен ден
Next Post АБИТУРИЕНТИТЕ НА КОПРИВЩИЦА Сияещи поеха към предизвикателствата на своя утрешен ден
Related Posts

Leave a Comment: