Андрей Симов и Снежана Янева поеха управлението на Ротари клуб и Инер Уйл клуб – Пирдоп

  • 0
  • 74 преглеждания

На 6 юли в град Трявна се състоя официалната церемония по встъпването в длъжност на новия президент на Ротари клуб – Пирдоп за ротарианската 2019 – 2020 година, част от Дистрикт 2482. Събитието беше съчетано и със сдаването на властта на бъдещия президент и на Инер Уйл клуб, Дистрикт 248.

Пастпрезидент на Ротари клуба инж. Петър Чобанов приветства присъстващите, прочете молитва, а след това беше пуснат химнът на Република България и този на Ротари организациите. Той произнесе слово за  изтеклата ротарианска година и богатата дейност на благотворителната организация. Припомнени бяха най-важните събития и проекти, проведени и реализирани от клуба. Подробен доклад за дейността на Инер Уил клуба направи и неговият пастпрезидент Любов Станулова.

След това последва и самата церемония по връчването на огърлиците на новите президенти на клубовете. Първи предаде инж. Петър Чобанов, като негов наследник в управлението на Ротари клуб Пирдоп за следващата ротарианска година ще бъде Андрей Симов. Екипът, с който той ще работи е в състав: Цветан Бакърджиев – вицепрезидент, Тодор Луков – ковчежник, Васил Кафеджиев – секретар и Петко Камберов – церемониалмайстор. На всички тях беше пожелано успехи и сили, за да може да бъде продължена ротарианската мисия в района на Средногорието.

Г-н Андрей Симов сподели, че „Ротарианец не се става, ротарианец се раждаш. В моето семейство са се родили трима с такова сърце! Това, че днес вече съм президент на Ротари клуб, който е с 15-годишна история, може само да ме кара да се гордея. По-важното обаче е, че историята на клуба е много богата, а виновниците за това са всички членове на този прекрасен клуб, споделяйки по между си магията на Ротари. Искам да благодаря на всички за гласуваното доверие, да пожелая на целия клуб успешна ротарианска година, здраве и много щастие на нашите семейства! За мен е чест и огромна привилегия, че 15 години след чартирането на този клуб от първия президент, който е моят баща, името ми ще бъде изписано до неговото върху огърлицата на клуба.

В моя мандат бих желал да насоча вниманието на клуба и цялата общественост върху младото поколение, ученици и студенти. Бих искал да работим в съвместни проекти, както с училищата, така и с водещите инженерингови предприятия, да бъдем организатори на дестинации за подготовка на младежите, които се очаква да се сблъскат с работна обстановка. Тук бих искал да поздравя всички големи компании за партньорския проект по Дуалното обучение „Аурубис България” АД, „Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД, „Елаците Мед” АД, „Геотрейдинг” АД и „Геострой” АД. В Ротари много често се срещат такива проекти и смятам, че можем да намерим също мястото си в подобна инициатива именно с помощта на Интеракт клубовете в Средногорието, като те биха могли да бъдат главен мотор за постигането на успешни резултати.

Бих искал, също така, да се върнем назад във времето, да разгледаме и подобрим стари и не чак толкова стари проекти на клуба. Желая успешна Ротарианска година на всички членове на Ротари клуб – Пирдоп. Нека това бъде истината, да бъде справедливо спрямо всички, които засяга, да създадем добронамереност и по-добри приятелства, да бъдем от полза на всички, които засягаме.”

При дамската благотворителна организация пастпрезидентът Любов Станулова предаде огърлицата на Снежана Янева, която стана президент. Екипът, с който ще работи е Тошка Чобанова, вицепрезидент, секретар на дамския клуб  е Михаела Иванова, а ковчежник  - Тоня Ненова. Снежана Янева, която изрази своята увереност, че дейността на клуба ще бъде все така успешна и занапред. Мотото на Инер Уйл за мандат 2019 – 2020 година е „Заедно можем”. „През своя мандат Любов Станулова започна прекрасни проекти, които ще продължим да подкрепяме. Ще продължим да събираме пластмасови капачки за рециклиране. Надяваме се през септември, за началото на новата учебна година, да успеем да поставим първата кукла по проекта „Пресичай безопасно с Боби и Кели”. Ще продължи и работата по националния проект „Чети – дари”. Ще разчитаме на подкрепата на библиотеките в района.” – каза г-жа Янева.

С посланията „Ротари свързва света” и „Заедно можем”, новите президенти Андрей Симов и Снежана Янева ще продължат да работят за доброто на общността и укрепването на приятелството.

С ПОДКРЕПАТА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Средногорци представиха региона достойно на петото издание на маратона „Трявна Ултра“
Prev Post С ПОДКРЕПАТА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Средногорци представиха региона достойно на петото издание на маратона „Трявна Ултра“
Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил бе гост на златичани
Next Post Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил бе гост на златичани
Related Posts

Leave a Comment: