С ПОДКРЕПАТА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Средногорци представиха региона достойно на петото издание на маратона „Трявна Ултра“

  • 0
  • 79 преглеждания

Средногорци отново представиха региона достойно на състезанието „Трявна Ултра“. Служители на „Аурубис България“ и млади надежди от подкрепяния от компанията клуб „Средногорски атлет“ участваха в петото юбилейно издание на планинския спортен фестивал, съобщиха от дружеството.

Както всяка година, състезанието се провежда в сърцето на Балкана – гр. Трявна, а маршрутите преминават през исторически местности като с. Боженци, Бузлуджа, Шипка, парк „Българка“.

При дебюта си на „Трявна Ултра“ 13-годишната Йоанна Захариева от „Средногорски атлет“ е финиширала втора на 3-километровата дистанция, изпреварена само от съотборничката си Елица Тодорова. Алипи Луканов от медодобивния завод отново е първи при ветераните на 23 километра, като дистанцията е пробягана и от Крум Нейков и изпълнителния директор на компанията Тим Курт.

Тази година организаторите iRun,bg са включили и ново предизвикателство към любителите на бягането – маратон от 42 км. Останалите дисциплини са били традиционните разстояния от 3 км., 23 км., 46 км. и 141 км.

В юбилейното издание са се включили рекорден брой 760 участници от 28 държави. По традиция, начало на спортните събития са дали Тим Курт и кметът на Трявна Дончо Захариев, а наградите за победителите са осигурени от „Аурубис България“.

В ПИРДОП  Откриха с водосвет базата на общинското БКС
Prev Post В ПИРДОП Откриха с водосвет базата на общинското БКС
Андрей Симов и Снежана Янева поеха управлението на Ротари клуб и Инер Уйл клуб – Пирдоп
Next Post Андрей Симов и Снежана Янева поеха управлението на Ротари клуб и Инер Уйл клуб – Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: