„АРТ-УИКЕНДИТЕ ПРЕЗ АВГУСТ“ В ОБЩИНА ЧАВДАР Завършиха с прожекцията на филма „Завръщане“

  • 0
  • 136 преглеждания

И третата седмица от инициативата „Арт-уикенди през август – Чавдар, 2021“ беше наситена с много творчество и положителни емоции. На 20 август имаше театър за деца, и постановката „Сън в лятна нощ” на открито. Двете представления бяха реализирани от актьорския състав на театър „Любомир Кабакчиев“ в Японската градина в двора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.

Детската постановка „Вълчо от приказките“ по текстовете на Димитър Гавраилов зарадва най-малките жители на общината. В ролите на героите бяха Десислава Стоянова, Инна Димитрова и Димитър Гавраилов. Пиесата е продължение на инициативата „Да играем на театър“. В пиесата на Уилям Шекспир „Сън в лятна нощ“ се изявиха актьорите Беатрис Благоева, Георги Атанасов, Димитър Кабаков, Димитър Гавраилов и други. Режисьор на постановката е Димитър Стефанов, сценографията е дело на Димитър Димитров, а композитор е Милен Апостолов. В знак на благодарност към театралите, кметът Григор Даулов поднесе на състава кошница с цветя.

На  следващия ден – 21 август, проявите продължиха с откриването на изложба – базар на живопис на арх. Димитрина Шентова-Тодорова, която се състоя в ритуалната зала на ОбА. За броени часове половината картини на художничката бяха разпродадени. Изложбата бе отворена до 29 август. На представянето за авторката на говори дългогодишният учител Лушка Сиракова. Димитрина Шентова благодари за вниманието към нея от посетителите на изложбата.

На същия ден в програмата на „Арт-уикенди през август – Чавдар, 2021“ имаше детска работилница „Забавлявай се с рисуване“ под менторството на арх. Шентова и Венета Атанасова. Малчуганите с много хъс създадоха картини с житен клас. Децата изживяха истинско творческо забавление, като арх. Димитрина Шентова показа важни умения на арт техники и въображение. Вечерта се състоя и закриването на Седмата лятна школа по архитектура „Чавдар 2021“.

Студентите от Архитектурния факултет при Университета по архитектура, строителство и геодезия в София и ГАФ при университет на Ниш, Сърбия, представиха своите три невероятни идейни проекта, създадени в дните на едноседмичната школа. Последната проява от „Арт-уикенди през август – Чавдар, 2021“ бе инициатива Кино под звездите и прожекция на филма „Завръщане“ на режисьора Ники Илиев.

Prev Post В КОПРИВЩИЦА Завладяващи концерти на брас ансамбли и духови оркестри
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  Завърши летните академии по музика и фотография
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Завърши летните академии по музика и фотография
Related Posts

Leave a Comment: