„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Финансира системата за видеонаблюдение в град Пирдоп

  • 0
  • 91 преглеждания

Компанията продължава да изпълнява ангажиментите си към общината, училищата, културните институции, спортните клубове

„Аурубис България“ финансира изграждането на модернизирана система за видеонаблюдение в град Пирдоп. Проектът е реализиран по Партньорската програма 2019 - 2021 г. между медодобивната компания и Община Пирдоп.

Общо 71 броя IP камери, от които 62 фиксирани, 3 управляеми и 6 за автоматично разпознаване на регистрационни номера на МПС, бяха монтирани на територията на града.

Чрез софтуерната платформа Milestone XProtekt Professional, камерите осигуряват постоянно наблюдение на основни зони от град Пирдоп. Площите включват  основни възлови кръстовища, входно-изходни точки, публични пространства, училища и детски градини. Изпълнител на проекта е „А1 България“ ЕАД. Доставчикът на дигитални и телекомуникационни услуги проведе няколко обучения на служители от полицията и от общинска администрация.

Сигналите от видеокамерите се визуализират на големи монитори и могат да бъдат наблюдавани и управлявани от две работни станции, разположени в общината и РУ МВР - Пирдоп. Модерното видеонаблюдение ще допринесе за сигурността в града, като осигурява превантивна дейност срещу извършването на противообществени прояви и увреждането на имущество.

„Аурубис България“ продължава с ангажиментите си към община Пирдоп. По партньорската програма на стойност 680 000 лв. е финансиран третият етап от обновяване на спортната зала в града, осигурени са средства за ремонтни дейности на СУ „Саво Савов“, подкрепа на началното училище, читалищата в Душанци и Пирдоп, детска градина „Пека и Карло Чоконяни“, спортните клубове, изграждането на козирката на медицинския център. Извън партньорската програма са осигурени допълнителни средства за общинските учебни заведения.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И ЧЕЗ  Започнаха монтажа на най-големия в страната соларен парк за вътрешно потребление
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И ЧЕЗ Започнаха монтажа на най-големия в страната соларен парк за вътрешно потребление
ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ ТИМ КУРТ    Преизбран за президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара с мандат до 2025 г.
Next Post ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ ТИМ КУРТ Преизбран за президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара с мандат до 2025 г.
Related Posts

Leave a Comment: