АУРУБИС БЪЛГАРИЯ И ДЕТСКО-ЮНОШЕСКАТА АКАДЕМИЯ НА ПФК „ЛУДОГОРЕЦ”

  • 0
  • 94 преглеждания

Продължават сътрудничеството си в подкрепа на спорта и младите таланти

 

На 28 февруари в Пресклуба на стадион „Васил Левски“ в столицата изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт и изпълнителният директор на Професионален футболен клуб „Лудогорец“ – Разград Ангел Петричев дадоха пресконференция за национални и местни средства за информация. Поводът бе подписването на договор за продължаване на партньорството между двете страни. Компанията и клуба продължават своето партньорство за провеждане на футболен лагер „Aurubis training summer camp“ („Аурубис летен тренировъчен лагер“), за втора поредна година. Инициативата е част от дългосрочното партньорство между „Аурубис България“ и ПФК „Лудогорец“, което продължава от четири години.

Футболният лагер „Aurubis training summer camp”, дава възможност на таланти от цялата страна да тренират на най-модерната тренировъчна база в България. Това е изключителна възможност и предизвикателство за всяко дете, което желае да се занимава с футбол. И през настоящата година 120 деца от футболни школи от цялата страна, разпределени в различни възрастови групи, ще се готвят пет дни в базата „Гнездо на орли“ под ръководството на треньорите от футболната академия на действащия шампион на България.

По линия на партньорството се предвижда „Аурубис България“ да бъде домакин на демонстративен футболен мач с участието на „Лудогорец II” (отборът, който играе в „Б” група) с тим, сформиран от служители на компанията. Спортното събитие се очаква с голям интерес, защото е проява на спортсменски дух и предизвиква силни футболни емоции, както в участниците, така и в публиката.

“За нас е много важно партньорството ни с Детско-юношеската академия на ПФК „Лудогорец“ да се развива успешно. За втора поредна година решихме да реализираме съвместната ни успешна инициатива - „Aurubis training summer camp 2017”. За нас е гордост да подкрепяме бъдещите таланти на България. Това ни дава увереност, че заедно с ПФК „Лудогорец“ работим в една посока - да откриваме и развиваме млади таланти, тъй като подкрепата на „зелените” спортове, е инвестиция в бъдещето.“, каза Тим Курт по време на подписването на договора.

„Благодарим на Аурубис България за доверието. Фактът, че за поредна година подкрепят нашата инициатива, говори за изградено дългосрочно партньорство с ПФК „Лудогорец” и се надявам, че и този сезон ще направим щастливи децата, селектирани в „Aurubis training summer camp 2017”, заяви изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Ангел Петричев.

Към днешна дата Детско-юношеската академия подготвя 180 младежи, разпределени в пет отбора в различните възрасти, както и четири подготвителни групи. „Аурубис България е сред основните партньори на Детско-юношеската академия и освен детския футбол, в района на гр. Пирдоп и гр. Златица традиционно подпомага и други „зелени” спортове като волейбол, колоездене, плуване, карате и лека атлетика.

На въпрос от журналисти г-н Курт обяви, че компанията ще бъде домакин на демонстративния футболен двубой през месец май, след като се проведе традиционният вътрешен турнир, на който ще бъде определен тимът на дружеството. Изпълнителният директор на „Аурубис България“ заяви, че е много важно, че компанията поощрява интереса към спорта на младите таланти от региона. Футболът, като отборен спорт, е много подходящ, тъй  като възпитава полезни навици,  важни за бъдещото развитие на децата. Той посочи, че е добре да се има предвид, че в региона на Средногорието няма много разнообразни възможности и затова изрази своята благодарност на ПФК „Лудогорец”  за партньорството и високия професионализъм.

По повод питания от местни журналисти г-н Курт отговори, че за момента не се предвижда да се подкрепи талант от региона, който да бъде изпратен да се подготвя в отбори от Западна Европа. Ако се открие такъв талант, „Аурубис България“ ще го подкрепи, гарантира той, както се прави в други спортове, като лека атлетика и каяк.

Няма възможност “Aurubis Training Summer camp” да се проведе в Пирдоп. За да се случи това, е необходимо да се натрупа критична маса от участници, каза изпълнителният директор на компанията. Той посочи, че през миналата година в лагера са се включили 10 - 15 деца от региона. И изрази надежда тази година участниците да са повече. „Не вярвам, че през 2017 е възможно турнирът да се проведе в Пирдоп, но да се надяваме това да се случи в дългосрочен план, като имаме предвид и партньорството ни с „Лудогорец”, заяви Тим Курт.

След пресконференцията столичните журналисти насочиха вниманието си към Ангел Петричев, който отговори на поставените му от тях въпроси.

Честваха Деня на Свети Теодор Тирон
Prev Post Честваха Деня на Свети Теодор Тирон
ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА  Първа в Мездра на трети март
Next Post ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Първа в Мездра на трети март
Related Posts

Leave a Comment: