ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Първа в Мездра на трети март

  • 0
  • 75 преглеждания

В деня на националния празник – 3 март, се проведе Петнадесетият шосеен пробег „Мездра“, организиран от общината и местния Лекоатлетически клуб „Вирен“. В надпреварата са участвали над 200 състезатели от цялата страна, между които от градовете Добрич, Перник, Кюстендил, съобщи треньорът на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп Ваньо Масларски.

Клубът е участвал на състезанията с четирима свои възпитаници, като за двама от тях – Гергана Георгиева и Петър Пенев, това е било първо официално заставане на старт. Двамата са от подготвителната група на клуба и в момента водят подготовка за натрупване на опит и бъдещи участия в лекоатлетически турнири.

Гергана Георгиева е участвала на дистанцията 800 м., в своята възрастова група – момичета, родени през 2004 г. Общо двадесет и три състезателки са пробягали трасето, като пирдопската представителка се е наредила на осмо място. В същата възрастова група, но при момчетата, и на дистанция 1000 м. е участвал Петър Пенев. Това е била и най-масовата стартова дисциплина на пробега – групата е била от 23-ма състезатели, като сред тях е имало много от постоянните участници в националните първенства и турнири от различни клубове в страната. Петър е финиширал петнадесети, което е добър резултат за него при малкото време, през което се подготвя, след включването си в отбора.

При момчетата, родени през 2003 г., на старт в дисциплината 1000 м., заедно с още 15 атлети, е застанал третият представител на Спортен клуб „Пирдоп“ на пробега в гр. Мездра – Николай Радунчев. Треньорът на тима г-н Масларски, обясни, че в тактиката на състезанието за всички участници е влизало само по-добро представяне и класиране, а не постижение за време. Николай е пристигнал пети на финала, спирайки хронометъра на 5:18 мин., с много малка дистанция от първия на пробега.

При девойките младша възраст Пирдоп е бил представен от Елица Тодорова, която е спорила за първото място с още 9 девойки на дистанция 1500 м. С добре проведено тактическо бягане, в което Елица се е движила в челото на групата, в последните около 300 м. от дистанцията тя е атакувала и е излязла първа. На финала Елица е пристигнала за 5:12 мин., изпреварвайки втората атлетка – представителка на гр. Добрич, с доста голяма преднина.

Клубът от Пирдоп за пореден път на важно и престижно състезание показва, че има атлети с потенциал, които успешно защитават авторитета му на един от водещите в страната и като школа на талантливи атлети, въпреки трудните условия, при които се подготвят спортистите.

АУРУБИС БЪЛГАРИЯ И ДЕТСКО-ЮНОШЕСКАТА АКАДЕМИЯ НА ПФК „ЛУДОГОРЕЦ”
Prev Post АУРУБИС БЪЛГАРИЯ И ДЕТСКО-ЮНОШЕСКАТА АКАДЕМИЯ НА ПФК „ЛУДОГОРЕЦ”
В ПИРДОП  Концерт и шествие до паметните места в Пирдоп
Next Post В ПИРДОП Концерт и шествие до паметните места в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: