„Аурубис България“ Опуска стипендия за Химикотехнологичния и металургичен университет

  • 0
  • 85 преглеждания

Компанията подари специален катод по случай 60 годишния юбилей на катедра "Металургия на цветните метали и сплави" към университета

„Аурубис България“ АД ще отпусне специална стипендия за студенти от Химикотехнологичния и металургичен университет - София (ХТМУ). Това стана ясно при срещата на Димо Кирилов - директор „Производство“, д-р Виктор Хаджийски - старши инженер „Технологични проекти“, д-р Милен Кадийски - ръководител „Изследване и развитие“, Анелия Димова - ръководител „Човешки ресурси“ за Югоизточна Европа и Станислава Иванова - лабораторен техник „Изследване и развитие“ с ректора на ХТМУ проф. д-р Сеня Терзиева и ръководството на катедра „Металургия на цветните метали и сплави“ към университета.

Компанията ще съдейства в изготвянето на хорариума за студентите, в подготовката на дипломанти и в обезпечаването на научно-изследователската работа на кандидати за докторска степен при ХТМУ. Целта е подпомагане на обучението на младежите в специалността по металургия на цветните метали и осигуряване на условия за практическа подготовка в академична среда.

Екипът на „Аурубис България“ АД поздрави колегите и приятели от „Металургия на цветните метали и сплави“ към ХТМУ по случай 60-годишнината от създаването на катедрата със специален подарък - рафинирана катодна мед бренд „Пирдоп“. Много от възпитаниците на университета са намерили успешната си професионална реализация в медодобивния завод край Пирдоп и Златица през изминалите десетилетия. Компанията поднася сърдечни поздрави и пожелание за здраве и просперитет на всички настоящи и бъдещи студенти от университета.

УЧРЕДИХА НОВ КЛУБ  В библиотеката при читалището в Пирдоп
Prev Post УЧРЕДИХА НОВ КЛУБ В библиотеката при читалището в Пирдоп
В ОБЩИНА АНТОН   Първа копка за изграждане на физкултурен салон
Next Post В ОБЩИНА АНТОН Първа копка за изграждане на физкултурен салон
Related Posts

Leave a Comment: