“АУРУБИС БЪЛГАРИЯ” Подкрепи инициативата “Образование България 2030”

  • 0
  • 103 преглеждания

На 16 май в Информационния център на “Аурубис България” в гр. Пирдоп се състоя среща на представителите на учреденото наскоро сдружение “Образование България 2030” с директори на училища и педагози от учебни заведения в региона и местните медии. В проведения разговор Веселин Димитров и Златка Димитрова акцентираха върху идеята си да се работи в дългосрочен план върху развитието на образованието у нас. А поставената цел е реализацията на завършилите своето обучение в страната.

В сдружението участват големи български компании и неправителствени организации, както и четирима наши депутати в Европейския парламент. Желанието на всички е да се предприемат стъпки за подобряване на работата в училище и повишаване знанията и възможностите за развитие след това на младите хора.

На срещата в Пирдоп екипът на “Образование България 2030” представи пред директорите на СОУ “Св. Паисий Хилендарски” – Златица Нели Стефанова, Начално училище-паметник “Тодор Влайков – Пирдоп Трънка Николова, както и преподаватели от СОУ – Копривщица, АТПГ – Златица, ОУ – Чавдар и журналисти чрез мултимедийна презентация своето виждане как това може да се случи. Постигнато бе съгласие и договорка в близко време да се проведе на територията на региона изследване на мнението на педагози, родители и медии, което да даде представа за картината на образованието у нас. А направените изводи и предложения, на по-късен етап да се приложат в по-големи региони.

“Преди да започнем работа в цялата страна, споделиха пред участниците в разговора Веселин Димитров и Златка Димитрова, искаме да проверим настройките към образованието в една по-малка общност. Училищата в Пирдоп и Златица, както и местната власт тук, постоянно ни показват, че мислят иновативно и напредничаво и за нас нямаше съмнение, че ще започнем работата си именно тук”.

Като домакин на проявата от “Аурубис България” са изразили  своята подкрепа към инициативата, която предстои да бъде реализирана през това лято. Резултатите от проучването на различните категории анкетирани – родители, педагози и ученици, ще бъдат оповестени чрез местните медии, обещаха представителите “Образование България 2030”.

Випуск 2016 на СОУ „Саво Савов” на бал
Prev Post Випуск 2016 на СОУ „Саво Савов” на бал
Аурубис България и Детско-юношеска академия Лудогорец с общ проект за провеждане на детски летен тренировъчен лагер
Next Post Аурубис България и Детско-юношеска академия Лудогорец с общ проект за провеждане на детски летен тренировъчен лагер
Related Posts

Leave a Comment: