Аурубис България и Детско-юношеска академия Лудогорец с общ проект за провеждане на детски летен тренировъчен лагер

  • 0
  • 91 преглеждания

През настоящата година Аурубис България продължава подкрепата си към Детско-юношеската школа на най-добрия български футболен отбор през последните години - ПФК „Лудогорец“. Компанията е сред основните партньори на Детската академия за популяризирането на футбола сред подрастващите, като спомага не само за формирането на бъдещи професионални спортисти, но и за създаването на положителни навици сред подрастващото поколение като дисциплина и здравословен начин на живот.
По линия на партньорството се предвижда провеждането на футболен летен тренировъчен лагер „Aurubis training summer camp”, който да даде възможност на таланти от цялата страна да тренират на най-модерната тренировъчна база в България.
По време на престоя си на „Aurubis training summer camp” децата ще имат възможност да се докоснат до домът на Орлите – стадион „Лудогорец Арена“, както и да бъдат част от туристическа обиколка на стадиона и Залата на славата на трибуна „Моци“.

Програмите, в които ще участват децата са доста трудни, но и постижими, което гарантира, че всяко дете ще завърши лагера със самочувствие на шампион и победител, а най-важното, е че в процеса ще се запознае с деца от същата възраст и подобни интереси от цяла България.
Тренировъчният лагер ще продължи 5 дни през месец юни, като в него ще участват 120 деца от футболни школи от цялата страна, разпределени в различни възрастови групи.
Дългосрочните планове на Аурубис включват подкрепата на млади и талантливи спортисти. За нас е много важно партньорството ни с Детската академия да се развива успешно. През тази година решихме да реализираме поредната си съвместна инициатива - „Aurubis training summer camp”. За нас е гордост да подкрепяме бъдещите таланти на България.“, каза Тим Курт, изпълнителен директор по време на събитието.
Благодарни сме за подкрепата на Аурубис, тъй като инвестицията в младите таланти, е инвестиция в бъдещето. Всеки, който помага на младите спортисти, заслужава огромно уважение“, заяви изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Ангел Петричев.
Детско-юношеската школа на ПФК Лудогорец разполага с най-модерната спортна база и условия за развитие у нас. Тренировъчният комплекс „Гнездо на орли“ включва няколко естествени и изкуствени игрища от последно поколение, възстановителен център, фитнес, киносалон и всичко необходимо за младите таланти, живеещи и трениращи в школата на Лудогорец. В момента Детско-юношеската академия подготвя 180 младежи на възраст между 14 и 17 години.

“АУРУБИС БЪЛГАРИЯ”  Подкрепи инициативата “Образование България 2030”
Prev Post “АУРУБИС БЪЛГАРИЯ” Подкрепи инициативата “Образование България 2030”
Успехи на състезатели по борба на Златица
Next Post Успехи на състезатели по борба на Златица
Related Posts

Leave a Comment: