„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Стартира традиционната Лятна музикална академия в партньорство с „Феникс Мюзик 2012“

  • 0
  • 79 преглеждания

От началото на август стартира традиционната Лятна музикална академия, организирана от „Аурубис България“  в партньорство  с  „Феникс Мюзик 2012“. Популярна в цялото Средногорие, Академията създаде много приятели на музиката. Седмото издание ще даде отново възможност на децата  да се докоснат до вълшебството на музикалното изкуство.

Академията ще продължи един месец. В края на август тя ще завърши с концерт на участниците. На тържеството ще бъдат раздадени сертификати както на талантливите възпитаници на музикалната академия, така и на участниците в лятната онлайн академия по фотография, провела се през м. юли.

От 1 до 31 юли се проведе второто издание на Лятна онлайн академия по фотография, организирана от „Аурубис България“. Поради извънредните епидемиологични обстоятелства в страната курсът се бе онлайн, като намалените мерки позволиха в него да има и две занимания на открито.

Учениците и студентите, включили се  в академията, работиха усилено по зададените им проекти под ръководството на своя преподавател - Кристиян Христов. През този един месец той представи на участниците историята на фотографията, видовете фотоапарати, основите на композицията. Изключителен интерес за всички представляваха темите за трите основни параметъра, с които се контролира експозицията в снимките - бленда, скорост на затвора и ISO.

По време на двете занимания на открито участниците в курса, заедно със своя преподавател, обобщиха наученото до момента в курса. Те имаха за задача да измислят различни композиции и да направят снимки заедно.

В края на обучението онлайн участниците станаха свидетели на това как протича една фотосесия в студио и на открито. Те бяха запознати и с основите на дигиталната фотография и се обучаваха да работят с Camera raw в Adobe Photoshop.

По време на академията участниците имаха и практически занимания. Те трябваше да направят снимки по правилото на третините, снимки с плитка и дълбока дълбочина на рязко изобразеното пространство, със замразено и размазано движение, както и снимка с и без светкавица. Задачите предизвикаха креативността във всеки един от тях.

Последното занимание бе изцяло фокусирано върху снимките на участниците. Задачата им бе да подготвят снимки, които да бъдат „визитната им картичка като фотографи“.

В края на месец август предстои да бъде открита фотоизложба с техни кадри и да им бъдат раздадени сертификати за участие в курса.

ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР „МИЛЕТИЯ“ И „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“    В лятно училище запознават деца на работещи в компанията с миналото на Пирдоп
Prev Post ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР „МИЛЕТИЯ“ И „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ В лятно училище запознават деца на работещи в компанията с миналото на Пирдоп
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  На първо в страната в класацията не вестник „Капитал“
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ На първо в страната в класацията не вестник „Капитал“
Related Posts

Leave a Comment: