ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР „МИЛЕТИЯ“ И „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ В лятно училище запознават деца на работещи в компанията с миналото на Пирдоп

  • 0
  • 86 преглеждания

На 4 август в двора на Начално училище-паметник „Тодор Генчов Влайков“ в Пирдоп се даде старт на летните занимания, организирани от „Аурубис България“ АД за децата на служителите и работниците в компанията. Ръководител на проекта е Илияна Серафимова от Образователен център „Милетия“, която през последните години поема отговорността да провежда интересни прояви и срещи за учениците. В дейностите на лятното училище, се включиха 60 деца, в три групи по 20. Обучителните часове се провеждат на открито и са предвидени за всяка сряда от месец август.

Целта на занятията е участниците да се запознаят със забележителностите на Пирдоп, тъй като темата тази година е: „Пирдоп – живи корени, дъга от пъстри мечти“. Ръководителите им са предвидили ученето да става чрез забавления или както е модерно днес чрез геймифициране.

Лятното училище започна с интересни игри, като най-малките трябваше да открият частите на един голям пъзел – стародавна чешма, другата беше свързана с намирането на оригинали възрожденски предмети и определянето им за какво са служили преди години, а най-големите трябваше да внимават за възрожденските думи, използвани в драматизацията. Всеки член на група имаше билет за театър на открито.

Децата присъстваха на репетиция в двора на учебното заведение, а драматизацията беше по произведения на Тодор Влайков и представяне на писателя чрез творбите му. В пиесата участваха Десислава Цонкова, Йоан Ецов, Димана Арнаудова, Теодора Тодорова, Божидар Арнаудов и педагогът Диляна Дилова. В ролята на Дядо Влайков се превъплъти актьорът и режисьор Иван Николов. С интерес и ентусиазъм участниците в лятното училище се забавляваха и с много ентусиазъм, енергия и хъс се втурнаха в разрешаването на поставените игрови задачи. След кратката театрална постановка лятното училище за деца на работещи в „Аурубис България“ продължи с обиколка на град Пирдоп, а след това и изкачване до местността „Боровата гора“.

Същия ден участниците в лятното училище посетиха сградата на общината, където бяха посрещнати от зам.-кмета инж. Мария Шентова. Тя запозна гостите със структурата на ОбА, като им показа как и къде изпълняват своите служебни ангажименти работещите в местната власт. В залата на общината децата разговаряха с домакините, на които зададоха много въпроси. Те получиха подарък – албум със забележителностите на града, изработен от ръководителката си Илияна Серафимова.

ПИСАТЕЛЯТ ГЕОРГИ БЪРДАРОВ  Гостува в Чавдар с романа си “Absolvo te“
Prev Post ПИСАТЕЛЯТ ГЕОРГИ БЪРДАРОВ Гостува в Чавдар с романа си “Absolvo te“
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  Стартира традиционната Лятна музикална академия в партньорство  с  „Феникс Мюзик 2012“
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Стартира традиционната Лятна музикална академия в партньорство с „Феникс Мюзик 2012“
Related Posts

Leave a Comment: