„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Взе участие в Деня на кариерата на Минно-геоложкия университет

  • 0
  • 68 преглеждания

На 19 ноември при засилен интерес се проведе първото онлайн кариерно изложение на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“. Събитието за студенти премина под мотото „Бизнесът търси теб!“ и в него участие взеха представители на десет от най-големите индустриални компании в България. Приветствено обръщение към участниците отправи ректорът проф. д-р инж. Ивайло Копрев, който подчерта, че инженерните науки са науките на бъдещето и мисията на Минно-геоложкия университет е да подготви специалисти, които са в състояние да се справят с всякакви предизвикателства.

Пред повече от 80 студенти презентация за Аурубис България изнесоха Янка Захариева – Колева, Ръководител „Подбор и назначаване“ и Янко Бонев, старши инженер „Поддръжка“, който е възпитаник на университета. Колегите разказаха на студентите за компанията и как човек би могъл да се развива професионално в нея като ги провокираха със своеобразно „Кратко ръководство за успех“. Инж. Янко Бонев им разказа за своя кариерен път и предизвикателствата в работата помогнали му да се изгради като професионалист в сферата, в която работи. Янко наблегна на това колко е отговорна работата на колегите в „Поддръжка“ и колко е важно да имаш зад себе си отдаден екип, на който да знаеш, че можеш да разчиташ дори в най-тежките моменти.

Студентите видяха и специално изработено видео, представящо стажантската програма на компанията, в която ежегодно участват десетки ученици и студенти. Дори в условията на усложнена епидемиологична обстановка, „Аурубис България“ посрещна своите стажанти и през изминалото лято, при спазване на всички изисквания за безопасност.

Янка Захариева с гордост сподели, че част от младежите са получили предложения за постоянна работа след своя стаж и вече са колеги в компанията. Студентите зададоха въпроси, свързани с начина да кандидатстват за програмата и разбраха, че това се случва изцяло онлайн през специалната кариерна секция на сайта на компанията, където се публикуват всички обяви за стаж и работа в дружеството.

Prev Post „Аурубис България“ Помага на хората с увреждания
В КОПРИВЩИЦА   Домакин на национално състезание по природни науки и екология
Next Post В КОПРИВЩИЦА Домакин на национално състезание по природни науки и екология
Related Posts

Leave a Comment: