„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Закри втория модул на Лятната компютърна академия

  • 0
  • 99 преглеждания

От 15 до 25 юли „Аурубис България“, в партньорство с Международен център „IT Step“, проведоха в Информационния център на компанията вторият обучителен модул от Лятната компютърна академия „Бизнесландия“. В него се включиха петнадесет ученици до дванадесети клас от учебните заведения в региона, някои от които са участвали в заниманията и в предишните години. В последния ден на своята подготовка, възпитаниците на академията представиха своите проекти в присъствието на инж. Евгени Висариев – ръководител на обогатителната фабрика, Гергана Висариева от отдел „Човешки ресурси“ на компанията и родители.

Под ръководството на Иван Зерков, Калина Димитрова, Александра Стоянова и Александра Илиева от „IT Step“, младежите са се обучавали как се създава бизнес план на фирма, как да реализират своите идеи и да си направят сами рекламните продукти. Всички са се справили отлично, похвали ги г-н Зерков, като пожела успех в начинанията, когато завършат училище.

Първи представиха своя проект Никола и Симона, които се бяха насочили към създаването на компания за предоставяне на автобусен превоз за екскурзии на институции и граждани. Развитието на своята фирма те виждат в сътрудничество с местните общини. Двамата показаха как ще вложат първоначалните си инвестиции и кога биха започнали да работят на печалба. След тях екипът на Теодора, Диана, Василена и Савина разказа за идеята си да създадат книжарница, чрез която да предлагат на читателите интересна и потребна им научна и популярна художествена литература. Девойките споделиха, че искат да се подобри грамотността сред населението, предизвиквайки го към четене. Ще организират Месец на книгата, срещи с писатели за литературни четения.

Трети пред гостите на заключителното занимание на Лятна компютърна академия „Бизнесландия“ се изявиха Лия и Никола, които развиха идеята си за магазини, предлагащи биопродукти. Те ще бъдат внасяне от различни страни и предлагани на местния пазар на ниски цени, за да бъдат продаваем. Ще разчитат и на доброволци, а в мотивите си те залагат на емоцията, здравето, енергията и мотивацията за здравословно хранене на хората.

Четвърти представиха своя бизнес план за създаване на денонощна аптека в Пирдоп Александър и Николета. Те споделиха, че предвиждат да предлагат лекарства на ниски цени в партньорство с Националната здравноосигурителна каса, тъй като потребители са предимно възрастните, които нямат високи доходи. Ще предлагат и козметични продукти, разчитайки на добри партньори и взискателни клиенти.

Ръководителят на младежите Иван Зерков заяви, че проектите на неговите възпитаници са насочени към дейности, каквито липсват в региона, което показва, че учениците са наблюдателни и добре оценяват предимствата на своите идеи. Това са реални проблеми, които младежите предлагат как да бъдат решени, сподели той. Работата им е била насочена към създаване на рекламна визия, изработка на бизнес модел и бизнес план, и създаване на рекламните материали със специализиран софтуер на компютър. Г-н Зерков изрази задоволството си от амбицията, мотивираност и импулса, с който са завършили поставените задачи неговите възпитаници.

„ДИВАТА СЦЕНА 2019“ – ЧЕЛОПЕЧ
Prev Post „ДИВАТА СЦЕНА 2019“ – ЧЕЛОПЕЧ
ДИДО ОТ ГРУПА D2   Във фермерски дуели с участниците в „Лятното училище за деца на служители“ на „Аурубис България“
Next Post ДИДО ОТ ГРУПА D2 Във фермерски дуели с участниците в „Лятното училище за деца на служители“ на „Аурубис България“
Related Posts

Leave a Comment: