ДИДО ОТ ГРУПА D2 Във фермерски дуели с участниците в „Лятното училище за деца на служители“ на „Аурубис България“

  • 0
  • 95 преглеждания

Деян Каменов – Дидо, от D2, победител в последния сезон на "Фермата", беше специален гост на Лятното училище за деца на служители на „Аурубис България“. Вокалистът участва заедно с малчуганите в специално подготвените за тях фермерски дуели в местността „Света Петка“, над село Чавдар и ги зарадва с автографи и снимки за спомен, съобщиха от отдел „Връзки с институциите“ на компанията.

Мотото на Лятното училище тази година е било „Хубава си, Татковино!“. Повече от 100 деца са участвали в него и търсили отговорите на въпросите: какво означава родолюбие, защо можем с гордост да се наречем българи и къде са здравите корени на българския дух и патриотизъм?

В часовете по развлекателна история, децата са се запознавали или са си припомнили фрагменти от историята на България, славни битки и велики българи, извършили подвизи от любов към родината. По време на творческите занимания участниците са имали възможност да се срещнат с изкуството на глината, да се докоснат до магията на народните танци и многообразието от живи занаяти, които техните преподаватели са им показали.

Всички дейности са били съпътствани със спортни игри, състезания и забавления. За най-големите ученици е проведен и 4-дневен туристически поход в дебрите на Стара планина, като маршрутът е бил избран тематично. Лятното училище е традиционна инициатива, финансирана от „Аурубис България“, и се провежда за шеста поредна година, с помощта на Образователен център „Милетия“ и Илияна Срафимова, която е основен организатор.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Закри втория модул на Лятната компютърна академия
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Закри втория модул на Лятната компютърна академия
В ОБЩИНА ЧАВДАР  Столетна баба получи поздравления за дълголетието си
Next Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Столетна баба получи поздравления за дълголетието си
Related Posts

Leave a Comment: