„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Завърши първата онлайн академия по фотография

  • 0
  • 100 преглеждания

Във обучението взеха участие  двадесет и един ученици и студенти от района на Средногорието

От 1 до 31 юли се проведе първата Лятна онлайн академия по фотография, организирана от „Аурубис България“. Курсът премина онлайн поради извънредната обстановка в страната.

Двадесет и един ученици и студенти се включиха в академията и работиха усилено по зададените им проекти, под ръководството на своя преподавател – Кристиян Христов. През този един месец той представи на участниците историята на фотографията, видовете фотоапарати, основите на композицията. Изключителен интерес за всички представляваха темите за трите основни параметъра, с които се контролира експозицията в снимките - бленда, скорост на затвора и ISO.

В края на своето обучение онлайн участниците станаха свидетели на това как протича една фотосесия в студио и на открито. Те бяха запознати и с основите на дигиталната фотография и се обучаваха да работят с Camera raw в Adobe Photoshop.

По време на академията участниците имаха и практически занимания. Те трябваше да направят снимки по правилото на третините, снимки с плитка и дълбока дълбочина на рязко изобразеното пространство, със замразено и размазано движение, както и снимка с и без светкавица. Задачите предизвикаха креативността във всеки един от тях.

Последното занимание бе изцяло фокусирано върху снимките на участниците. Задачата им бе да подготвят изображения, които да бъдат „визитната им картичка като фотографи”. Всички млади фотографи получиха сертификати за участие в курса.

Аурубис България и Кристиян Христов благодарят на участниците в академията!

МОТОЦИКЛЕТИСТЪТ НЕНКО СТАМЕНОВ  Благодари на спонсори от Община Чавдар
Prev Post МОТОЦИКЛЕТИСТЪТ НЕНКО СТАМЕНОВ Благодари на спонсори от Община Чавдар
На 1 август стартира лятната онлайн академия по музика, организирана от дружеството, в партньорство с Музикален център „Феникс Мюзик 2012“
Next Post На 1 август стартира лятната онлайн академия по музика, организирана от дружеството, в партньорство с Музикален център „Феникс Мюзик 2012“
Related Posts

Leave a Comment: