БАБА МАРТА На посещение в ДГ „Евлампия Векилова“ в Копривщица

  • 0
  • 119 преглеждания

В първия ден на пролетния месец в Детска градина „Евлампия Векилова“ в Копривщица бе посрещната очаквана гостенка. Най-малките жители на възрожденския град с нетърпение се срещнаха с Баба Марта, а празникът се превърна в прекрасно и вълнуващо тържество, което бе уважено от заместник-кмета инж. Тони Малинов, Пенка Цветкова – председател на Управителния съвет и Божана Доросиева от Клуба на пенсионера.

Тържеството се състоя в музикалния салон, чийто таван бе украсен със символа на пролетта – лястовичката, много бели и червени мартенички и надпис „Баба Марта бързала, мартенички вързала…“. На този ден тя разнася пълна кошница с цветя и на всеки на ръката връзва някаква мечта, обяви  директорът на детското заведение Пенка Иванова. Г-жа Иванова честити празника и пожела на своите възпитаници да бъдат здрави и благословени.

Театралният колектив от ученици към СУ „Любен Каравелов“, с ръководител Мария Мухова (Баба Марта), поднесоха прекрасната „Бабомартенска приказка“ по Мая Дъгъчева. Добрата старица пристигна със своята внучка Мартичка (Мария Тороманова), с Пижо и Пенда (Филип Воденичаров и Радостина Михайлова), с Пролетта (София Тороманова), две кълбенца – бяло и червено (Ивайла Иванова и Габриела Келчева), Врабчето (Моника Казакова) и разказвачите (Дарина Косева и Христина Джамбазова).

Децата от четвърта група изпяха песнички за Баба Марта и пролетта. Заместник-кметът Тони Малинов поздрави актьорите и  възпитаниците от детската градина. Малчуганите получиха мартеници от Община Копривщица, жените от Дневната седянка и Български червен кръст, които им бяха вързани от помощниците на Баба Марта. Община Копривщица раздаде на всяко дете и шоколад.

В ПГТХТ „НИКОЛА ДИМОВ“ - ПИРДОП  Гости от Румъния и Северна Македония
Prev Post В ПГТХТ „НИКОЛА ДИМОВ“ - ПИРДОП Гости от Румъния и Северна Македония
В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  Българският дух е жив
Next Post В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Българският дух е жив
Related Posts

Leave a Comment: