Без официални тържества на Бабинден в Чавдар и Копривщица

  • 0
  • 96 преглеждания

По случай 21-ви януари – Денят на родилната помощ, секретарят на общинската администрация – Чавдар Павлина Павлова посети най-малките жители на селото, появили се за радост на своите родители през 2020 година. Тя поздрави младите майки и пожела здраве и късмет на техните малки наследници.

Поради въведените противоепидемични мерки в цялата страна, тази година и в Община Чавдар не се състоя традиционният ритуал по измиване ръцете на бабата и срещата с всички млади семейства и новородените бебета на специален празник. Но от общината не пропуснаха да ги посетят по домовете, за да ги зарадват със скромни дарове и пожелания от сърце.

Секретарят ОбА г-жа Павлова навсякъде беше посрещната с усмивка и греещите малки очички на децата. „Бъдете здрави и благословени, скъпи деца и родители!“, пожелаха от Община Чавдар на своите малки жители и техните близки. Младите майки благодариха за жеста на внимание от общината.

От много години насам Денят на родилната помощ не бе честван официално и в Копривщица. Личните лекари във възрожденския град обаче бяха поздравени в кабинетите си в Общинската здравна служба.

Теди Стоичкова поднесе на д-р Кунка Младенова, д-р Лили Алексиева и д-р Стойчо Косев поздравления от младите майки  в града. Според данните на Община Копривщица през отминалата година са се родили 10 деца. Най-рано в регистрите е записан Иван, първата рожба на Емилияна Арбалиева и Петко Ив. Тишков.  Стоянка Миткова и Найден Н. Стрелков са родителите на последното за годината родило се дете – Стефан.

В ОБЩИНА АНТОН  Кметът поздрави родените през 2020 година деца
Prev Post В ОБЩИНА АНТОН Кметът поздрави родените през 2020 година деца
В СЕЛО ПЕТРИЧ  отбелязаха Бабинден
Next Post В СЕЛО ПЕТРИЧ отбелязаха Бабинден
Related Posts

Leave a Comment: