В СЕЛО ПЕТРИЧ отбелязаха Бабинден

  • 0
  • 120 преглеждания

На 21 януари по стара традиция ръководствата на кметството и читалище „Оборище“ в село Петрич, организираха честването на Бабинден – Денят на родилната помощ. Специален гост на празника беше фелдшерът Салих Уруч, баби и майки. Събитието се състоя на открито в парка на кметството и премина при спазване на противоепидемичните мерки, наложени в страната поради разпространението на Ковид-19.

През миналата 2020 година в село Петрич има две родени бебета – момиченцата Гергана и Сияна. Както повелява традицията, беше извършен ритуалът по измиването на ръцете на фелдшер Салих Уруч. От украсеното медно котле беше полято на той да се измие. За него бяха подготвени и специални подаръци, които организаторите подариха на своя фелдшер, както се прави на този ден. На двете деца бяха поднесени подаръци от Община Златица.

Кметство село Петрич и читалище „Оборище“ отправиха благодарности и честитиха празника на екипите на отделенията по акушерство и гинекология, и лекарски специалисти в цялата страна, и към фелдшер Салих Уруч. „Вие сте незаменима част от най-красивите и важни мигове за нас! Всяко дете получава първата си глътка въздух благодарение на Вашите грижи и подкрепа. Благодарни сме, че Ви има и сте част от най-голямото чудо – вълшебството на новия живот!“, се казва в поздравлението на организаторите на тържеството.

Без официални тържества на Бабинден в Чавдар и Копривщица
Prev Post Без официални тържества на Бабинден в Чавдар и Копривщица
ОБЩИНА АНТОН   С нова придобивка
Next Post ОБЩИНА АНТОН С нова придобивка
Related Posts

Leave a Comment: